DOLAR 32,4033 -0.14%
EURO 34,8356 0.19%
ALTIN 2.441,680,14
BITCOIN 2040400-1,47%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

‘Venedik Bienali’nde İsrail’i Temsil Etmesi Beklenen Sanatçı Sergiyi Açmayı Reddetti
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • ‘Venedik Bienali’nde İsrail’i Temsil Etmesi Beklenen Sanatçı Sergiyi Açmayı Reddetti

‘Venedik Bienali’nde İsrail’i Temsil Etmesi Beklenen Sanatçı Sergiyi Açmayı Reddetti

ABONE OL
Nisan 16, 2024 18:03
‘Venedik Bienali’nde İsrail’i Temsil Etmesi Beklenen Sanatçı Sergiyi Açmayı Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ruth Patir, Gazze’deki Duruma Dikkat Çekmek İçin İsrail Pavyonunu Açmayacağını Açıkladı

İsrail’in Venedik Bienali’nde temsil edilmesi planlanan sanatçı Ruth Patir, Gazze’deki ateşkese ve rehinelerin serbest bırakılmasına kadar İsrail pavyonunu açmayacağını belirtti. Patir, Instagram üzerinden yaptığı açıklamada sergiyi açmama sebeplerini detaylı bir şekilde açıkladı.

Sanatçı, Bienal Zamanının Doğru Olmadığını Belirtti

Ruth Patir, sanat için doğru bir zaman olmadığını ifade ederken kültürel boykotlara karşı olduğunu vurguladı. Ancak esir tutulan insanların sesini duyurmak için Venedik Bienali’ni kullanma kararı aldığını belirtti. İsrail pavyonunun kapısına asılan tabelada da serginin ancak ateşkes ve rehine anlaşması sağlandığında açılacağı belirtildi.

İsrail’in Gazze Saldırıları Devam Ediyor

Öte yandan, İsrail’in 7 Ekim 2023’ten bu yana devam eden Gazze saldırılarında hayatını kaybedenlerin sayısı 33 bin 843’e yükseldi. Sadece son 24 saatte İsrail ordusunun düzenlediği saldırılarda 46 Filistinlinin daha hayatını kaybettiği ve 110 Filistinlinin yaralandığı açıklandı.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda hayatını kaybedenlerin sayısı ve yaralıların sayısı giderek artarken enkaz altında kalan ölülerin bulunduğu ancak İsrail güçlerinin müdahale etmesi nedeniyle cenazelere ulaşılamadığı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.