DOLAR 32,2523 -0.03%
EURO 34,7304 -0.18%
ALTIN 2.409,890,04
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışması Sürüyor

İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışması Sürüyor

ABONE OL
Nisan 25, 2024 18:10
İran’da Hafta Sonu Tatili Tartışması Sürüyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İş İnsanları ve Toplum Arasında Hafta Sonu Tatili Konusunda Tartışma

İran Meclisine sunulan hafta sonu tatili tasarısı, cuma gününe ek olarak perşembe gününün tatil ilan edilmesini öngördü. Bu durum iş insanları ve toplumun belli kesimleri arasında tartışmalara neden oldu.

Ulusal ve Uluslararası Ticarette Etkileri

Ülkede hafta tatili cuma tam gün, perşembe yarım gün olarak uygulanmaktadır. Ancak bu durum, uluslararası ticarette cumartesi ve pazar günlerinin tatil olmasıyla uyumsuzluk yarattığı için eleştiriler almaktadır.

Cumartesi mi Perşembe mi?

Muhafazakarlar perşembe gününü kültürel ve dini açıdan daha uygun bulurken, iş insanları uluslararası ticaret ile entegrasyon açısından cumartesi gününün tatil ilan edilmesini istemektedir.

Farklı Görüşler ve Tepkiler

Muhafazakarlara yakın olan Fars Haber Ajansı, cumartesi gününün tatil edilme taleplerini “siyonizmin taktiği” olarak yorumlarken, bir önceki hükümet sözcüsü Ali Rebii cumartesi gününün tatil edilmesi gerektiğini savunmaktadır.

İran Ticaret Odası Başkanı Ali Şeriati ise cumartesi gününün tatil edilmesinin ülkenin ekonomik çıkarları açısından daha uygun olduğunu lider Ali Hamaney’e iletti.

Meclis’te Tasarının Geleceği

Mecliste hükümeti destekleyen milletvekillerinin çoğunluğunun cumartesi gününün tatil edilmesini destekleyeceği belirtilmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.