DOLAR 32,4033 -0.14%
EURO 34,8356 0.19%
ALTIN 2.441,680,14
BITCOIN 2040400-1,47%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marti: “En Büyük Endişem İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri”
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • Marti: “En Büyük Endişem İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri”

Marti: “En Büyük Endişem İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri”

ABONE OL
Nisan 15, 2024 18:04
Marti: “En Büyük Endişem İsrail’in Refah’a Yönelik Tehditleri”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Milletvekilleriyle Yapılan Görüşmede İfadesi

Marti, İspanya’nın Caceres kentinde Extremadura özerk yönetim parlamentosundaki milletvekilleriyle yaptığı görüşmede, “en büyük endişesinin İsrail’in Refah’a yönelik tehditleri” olduğunu ifade etti. “İsrail eğer Refah’ı işgal ederse şimdikinden daha büyük bir katliam olur.” diyen Marti, Refah’taki çadırlardaki yaşamın sağlıksız koşullarda olduğunu, mevcut durumda İsrail’in su kesintisi yapmasından ve kirli suyun kullanılmasından dolayı 300 binden fazla kişinin farklı sağlık sorunları yaşadığını kaydetti.

Büyük Yıkım ve İnsani Kriz

Marti, “Şu an için bir ateşkes öngörülmüyor ve Gazze tamamen insani yardımlara bağlı durumda. Böyle büyük bir yıkım asla görülmedi. Gerek Dünya Sağlık Örgütü gerekse Sınır Tanımayan Doktorlar, çocuklar başta olmak üzere hastanelerdeki ölümlerin şimdiye kadar olmadığı kadar arttığına dikkati çekiyor. Bunlar ilaçsızlıktan, açlıktan ölüyor.” diye konuştu.

Çocukların Durumu ve Ölümler

UNRWA’nın bölgedeki tesislerinde mevcut durumda yaklaşık 1 milyon kişiyi barındırdığını, bunların çoğunluğunun kadın ve çocuk olduğunu belirten Marti, “Dünyada en çok çocuk mağdurun olduğu bir savaşla karşı karşıyayız. Şimdiye kadar 14 bin 500 çocuk öldürüldü. Ayrıca 600 kadar gazeteci ve sivil toplum kuruluşu gönüllüsü de öldürüldü.” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.