DOLAR 32,3323 -0.1%
EURO 34,8662 0.14%
ALTIN 2.390,98-0,23
BITCOIN 20121844,69%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Marape, Biden’ın Dayısı Hakkındaki İfadelere Tepki Gösterdi

Marape, Biden’ın Dayısı Hakkındaki İfadelere Tepki Gösterdi

ABONE OL
Nisan 22, 2024 18:03
Marape, Biden’ın Dayısı Hakkındaki İfadelere Tepki Gösterdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, Biden’ın Açıklamalarına Yanıt Verdi

Papua Yeni Gine Başbakanı James Marape, ABD Başkanı Joe Biden’ın İkinci Dünya Savaşı’nda görev alan dayısı Ambrose Finnegan Jr. hakkındaki konuşmasına karşı açıklamalarda bulundu.

Marape, Ülkesinin Yamyam İmajıyla Anılmasına Karşı Çıktı

Marape, Biden’ın “Naaşını bulamadılar çünkü önceden Papua Yeni Gine’nin o bölgesinde çok yamyam vardı.” sözlerine tepki göstererek, “Başkan Biden’ın sözleri bir dil sürçmesi olabilir ancak ülkem bu şekilde anılmayı hak etmiyor.” dedi.

Papua Yeni Gine Halkıyla İlgili Gerçekler Ortaya Konuldu

Marape, İkinci Dünya Savaşı’nın Papua Yeni Gine halkıyla doğrudan bir ilişkisinin olmadığını vurgulayarak, “Halkım gereksiz yere kendilerinin yapmadığı bir çatışmanın içine sürüklendi.” ifadesini kullandı.

Marape, ABD’den Savaş Kalıntılarını Temizlemesini İstedi

Marape, Papua Yeni Gine halkının hala İkinci Dünya Savaşı’ndan kalma bombalar nedeniyle ölüm korkusu yaşadığını belirterek, ABD’ye çağrı yaparak savaşın yıkıntılarını temizlemesini istedi.

ABD Başkanı Biden’ın dayısıyla ilgili yaptığı açıklamalara ilişkin ABD Savunma Bakanlığının Savaş Esiri ve Kayıpları Tespit Ajansı‘nın kayıtlarında yamyamların ölümünde rolünün olmadığı belirtiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.