DOLAR 32,3230 -0.5%
EURO 34,8204 -0.17%
ALTIN 2.409,28-0,52
BITCOIN 1854368-4,99%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Jane Fonda: Oyunculuk Kariyerinden Aktivizme Uzanan Hikayesi

Jane Fonda: Oyunculuk Kariyerinden Aktivizme Uzanan Hikayesi

ABONE OL
Nisan 17, 2024 22:01
Jane Fonda: Oyunculuk Kariyerinden Aktivizme Uzanan Hikayesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Jane Fonda’nın İklim Krizi ve Aktivizm Üzerine Özel Röportajı

’86 yaşındaki ABD’li oyuncu ve aktivist Jane Fonda, USC Annenberg Media ile yaptığı özel röportajda altmış yıllık kariyerini ve iklim krizine çözüm bulma çabalarını anlattı.

Aktivist Yönü ve İklim Krizine Bakışı

Jane Fonda, aktivist yönünün kendisini “karanlıktan çıkarmaya” yardımcı olduğunu belirterek, iklim krizine olan duyarlılığını vurguladı. Fonda, “Belki beş ya da altı yıl önce iklim durumu konusunda gerçekten umutsuzdum. Bir şeyler yapıyordum ama bir platformum olduğu sürece çok daha fazlasını yapabileceğimi biliyordum.” dedi.

Aktivizmin Depresyona Karşı Gücü

Fonda, “Yataktan kalkmak bile benim için çok zordu, depresyondaydım. Daha sonra aktivist bir yola girdiğim anda depresyon ortadan kalktı.” açıklamasında bulundu.

Umudu Korumak ve İklim Krizine Odaklanmak

Şu anda çok tehlikeli bir dönemde yaşadığımızı kabul etmesine rağmen, Fonda, aktivist olmanın onun “umutlu kalmasına” yardımcı olduğunu ifade etti. Fonda, “Karşılaştığımız en tehlikeli tehdidin iklim krizi olduğunu düşünüyorum.” diyerek, iklim krizine karşı bilinçlendirme ve eylem çağrısında bulundu.

Aktivist Olarak Yola Çıkışı

Fonda’nın aktivist olarak faaliyetlerine başlaması ciddi anlamda ilk kez 1970’lerde, siyahi bir avukat olan akıl hocasıyla başladı. Ünlü oyuncu, akıl hocasının kendisine aktardığı şu öğüdü paylaştı: “Fonda, hareketin birçok organizatörü var ama film yıldızlarımız yok. Film yıldızlarına ihtiyacımız var. Sadece yaptığınız şeyi yapmaya devam etmemelisiniz, aynı zamanda daha fazla dikkat etmeli, ona sahip çıkmalısınız. Kariyerinize sahip çıkın, bir aktivist olarak işinize yaramasını sağlayın.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.