DOLAR 32,2537 -0.01%
EURO 34,8558 -0.02%
ALTIN 2.436,890,20
BITCOIN %
İstanbul
16°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Deniz Aygırına Yaklaşan Turiste Svalbard’da Para Cezası Verildi

Deniz Aygırına Yaklaşan Turiste Svalbard’da Para Cezası Verildi

ABONE OL
Nisan 27, 2024 22:02
Deniz Aygırına Yaklaşan Turiste Svalbard’da Para Cezası Verildi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Norveç’e Bağlı Svalbard Adası’nda Yaban Hayatı Koruma Altında

Norveç’e bağlı takımada Svalbard’da, yaban hayatının koruma altında olduğu bir gerçek. Bu doğal yaşam alanında deniz aygırına çok fazla yaklaştığı gerekçesiyle bir turiste para cezası verildi.

Turistin Deniz Aygırına Yaklaşması Yasak

BBC’nin haberine göre, Svalbard’da yaban hayatını rahatsız etmek yasak. Polonya vatandaşı bir turist, fiyortta deniz aygırını görmek için buz kütlesinin üzerine çıkarak çok yaklaştı. Bölge sakinleri durumu yetkililere bildirdi ve turiste 900 euro para cezası kesildi.

Svalbard ve Yaban Hayatı Koruma Yasaları

Svalbard, bahar ve yaz aylarında turistlerin sıklıkla ziyaret ettiği bir bölge. Ancak, Svalbard Çevre Yasası, buradaki yaban hayatının korunmasını ön planda tutuyor. Kutup ayıları, foklar, balinalar, ren geyikleri ve kutup tilkilerini içeren yerel yaban hayatı gereksiz yere rahatsız edilmesini yasaklıyor.

Norveç hükümeti, turizm ve iklim değişikliğinin etkileri konusundaki endişeler nedeniyle 2025’te yürürlüğe girecek daha sert yasal düzenlemeleri açıklamıştı. Bu düzenlemeler arasında bir deniz aygırına 150 metre yaklaşma yasağı da bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.