DOLAR 32,1839 0.01%
EURO 35,0229 0.08%
ALTIN 2.499,61-0,42
BITCOIN 22837756,00%
İstanbul
18°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Evcil Hayvan Tercihinde Küçük Irkların Artan Popülaritesi

Evcil Hayvan Tercihinde Küçük Irkların Artan Popülaritesi

ABONE OL
Nisan 30, 2024 22:03
Evcil Hayvan Tercihinde Küçük Irkların Artan Popülaritesi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kent Yaşamı ve Evlerin Daralması Evcil Hayvan Tercihlerini Etkiliyor

Son yıllarda bahçeli evlerin azalması, apartman dairelerinde yaşamın artması ve büyükşehirlerde yeşil alan olanaklarının kısıtlı olması, insanların evcil hayvan tercihlerini de etkilemeye başladı. Kentin park ve sokaklarında egzersiz yapmaları, sosyalleşmeleri ve tuvalet ihtiyaçlarını gidermeleri için evcil köpeklerde chihuahua, toy poodle, pug ve maltese gibi küçük ırkların tercih edilmesi dikkat çekiyor. Küçük ırkların az alan ve egzersize ihtiyaç duymamaları, apartman hayatına kolay uyum sağlamaları tercih sebepleri arasında öne çıkıyor.

Küçük Irkların Bakımı ve Hayvansever Tercihleri

Türk Veteriner Hekimler Birliği Merkez Konseyi Başkanı Prof. Dr. Murat Arslan, evcil hayvan tercihinde mekan genişliği gibi farklı faktörlerin etkili olduğunu belirtiyor. Daralan evler ve artan nüfus, insanların küçük ırkları tercih etmesine yol açıyor. Arslan’a göre, insanların kişilik özellikleri de köpek cinsi seçiminde rol oynuyor. Sakin insanlar genellikle küçük köpekleri tercih ederken, bazıları ise büyük ve güçlü hayvanları statü göstergesi olarak seçebiliyor.

Büyük ve Küçük Irklar Arasında Veteriner Hizmetleri ve Bakım Farklılıkları

Arslan, büyük ve küçük ırklar arasında veteriner hizmetleri açısından pek bir fark olmadığını ancak beslenme şekli ve miktarının değişebileceğini vurguluyor. Köpeklere giysi ve ayakkabı giydirilmesinin önerilmediğini belirten Arslan, hayvanların kendi ısılarını dışarıya vermeleri gerektiğini ve giysi giydirmenin sağlık açısından risk oluşturabileceğini söylüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.