DOLAR 32,2204 0.14%
EURO 35,1971 0.2%
ALTIN 2.476,750,37
BITCOIN 21229686,50%
İstanbul
17°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Geyik Dağları Eğrigöl Yaylası’nda Çiçeklere Zarar Veren Motosikletçilere Tepki
  • Spor Tv Haber
  • Magazin
  • Geyik Dağları Eğrigöl Yaylası’nda Çiçeklere Zarar Veren Motosikletçilere Tepki

Geyik Dağları Eğrigöl Yaylası’nda Çiçeklere Zarar Veren Motosikletçilere Tepki

ABONE OL
Nisan 28, 2024 22:01
Geyik Dağları Eğrigöl Yaylası’nda Çiçeklere Zarar Veren Motosikletçilere Tepki
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eğrigöl Yaylası’nda Endemik Çiçekler Ezildi

Geyik Dağları eteklerinde bulunan 2 bin 350 rakımlı Eğrigöl Yaylası, ilkbaharın gelmesiyle endemik ve rengarenk çiçeklerle donandı. Ancak bölgeye giden bazı motosikletli gezginlerin çiçeklere zarar verdiği görüntüler sosyal medyada tepki topladı. Trans Euro Trail (TET) grubuna ait motosikletli üyelerin dağ laleleri ve çiğdemlerle süslü alanda motorsikletleriyle çiçekleri ezmesi köylülerin de tepkisine neden oldu.

Sosyal Medyada Büyük Tepki

Yaylada drift yapan ve çiçeklere zarar veren motosikletlilere karşı sosyal medyada büyük tepki geldi. Yayla sakinleri, doğal güzelliklere zarar verenleri engellemeleri ve korumaları çağrısında bulundu. “İki video çekmek için çiçekleri yok ettiniz” şeklinde yorumlar yapıldı.

Doğaya Saygı Çağrısı ve Savunma

TET Türkiye sayfasından yapılan açıklamada, doğaya saygılarının sonsuz olduğu belirtilirken, bazı durumlarda mecburen çiçeklerin ezildiği ifade edildi. Ancak sosyal medya kullanıcıları, bu tür davranışların kabul edilemez olduğunu vurguladı.

Uzmanlar Uyarıyor: Stres Faktörü Yaratabilir

Yaban hayatı uzmanı veteriner hekim Gökçe Coşkun, araçların endemik flora ve fauna unsurlarına zarar verdiğini ve stres yaratabileceğini belirtti. Bitki türlerinin ezilmesinin biyolojik çeşitliliğe zarar verebileceği ve hayvanların yaşam alanlarına zarar verebileceğine dikkat çekti. Doğayı korumanın bir vatandaşlık görevi olduğunu vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.