DOLAR 32,4618 0%
EURO 34,8464 0.03%
ALTIN 2.430,95-0,16
BITCOIN 20754221,27%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İspanya, Altın Vize Uygulamasını Kaldırmaya Hazırlanıyor

İspanya, Altın Vize Uygulamasını Kaldırmaya Hazırlanıyor

ABONE OL
Nisan 8, 2024 18:03
İspanya, Altın Vize Uygulamasını Kaldırmaya Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sanchez, Altın Vize Kararını Duyurdu

İspanya Başbakanı Sanchez, Sevilla kentinde bir etkinlikte yaptığı konuşmada, 9 Nisan’da düzenlenecek haftalık olağan Bakanlar Kurulu toplantısında Altın Vize uygulamasının kaldırılmasına yönelik kararın alınacağını duyurdu.

Altın Vize Uygulaması ve İptal Süreci

2013’te Halk Partisi (PP) tarafından başlatılan Altın Vize uygulamasının iptaline yönelik Konut Bakanlığı tarafından hazırlanan raporun yarın Bakanlar Kurulu’nda görüşüleceği belirtildi. Yeni kararın kapsamı ve yürürlüğe geçme tarihiyle ilgili detaylar henüz paylaşılmadı.

Konut Fiyatlarının Kontrol Altına Alınması Hedefleniyor

İspanya hükümeti, Altın Vize uygulamasının da etkisiyle ülkede hızla artan konut fiyatlarını kontrol altına almayı hedeflerken, Sanchez konutun spekülatif bir iş değil, bir hak olduğunu güvence altına almak için gerekli tedbirleri alacaklarını belirtti.

Altın Vize Uygulaması Nedir?

Altın Vize, yabancı yatırımcılara kolay oturma izni alma imkanı tanıyan bir uygulamaydı. İspanya’da en az 1 milyon euroluk yatırım yapma, banka hesabında en az 1 milyon euro tutma, iş kurma ya da en az 500 bin euroluk gayrimenkul satın alma şartlarıyla oturma izni alınabiliyordu.

Yabancı Vatandaşların Profili

İspanya’da Altın Vize’den yararlananların yüzde 96’sı gayrimenkul alımı yaparak bu imkandan faydalanırken, en çok başvuruda bulunan ülkeler arasında Çin, Rusya, İran, ABD ve Venezuela ilk sıralarda yer aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.