DOLAR 32,4033 -0.14%
EURO 34,8356 0.19%
ALTIN 2.441,680,14
BITCOIN 2040400-1,47%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Saldırısını Kınadı
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Saldırısını Kınadı

İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Saldırısını Kınadı

ABONE OL
Nisan 14, 2024 18:03
İngiltere Başbakanı Sunak, İran’ın İsrail’e Saldırısını Kınadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sunak: “Tehlikeli ve Gereksiz Tırmanışı En Güçlü Şekilde Kınıyoruz”

İngiltere Başbakanı Sunak, sosyal medya platformu X üzerinden İran’ın İsrail’e düzenlediği hava saldırısına ilişkin yaptığı açıklamada, bu saldırıyı “tehlikeli ve gereksiz tırmanış” olarak nitelendirerek en güçlü şekilde kınadıklarını belirtti.

Uluslararası Koordineli Çaba ve RAF’ın Müdahalesi

Sunak, ülkesinin İran’ın saldırısını engellemek amacıyla uluslararası koordinasyon içinde çalıştığını ve bu sayede saldırı füzelerinin neredeyse tamamının engellendiğini vurgulayarak, sadece İsrail’de değil, komşu Ürdün gibi ülkelerde de hayatların kurtarıldığını ifade etti. Ayrıca, RAF’ın bölgeye ilave uçaklar gönderdiğini ve İran saldırı uçaklarını başarılı bir şekilde düşürdüğünü doğruladı.

İngiltere’nin Soğukkanlılığa İhtiyacı Var

Başbakan Sunak, durumu yatıştırmak için müttefikleriyle çalışacaklarını vurgulayarak, halihazırda soğukkanlılığın hakim olmasının önemine dikkat çekti. İngiltere’nin RAF’a ait ilave jetleri Orta Doğu’ya konuşlandırdığı bilgisi de paylaşıldı.

İran-İsrail Gerilimi

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına düzenlediği hava saldırısının ardından gerilim artmıştı. İran’ın saldırılarının karşılığında İsrail’in de misilleme yapacağını duyurmasıyla tansiyon yükselmişti. İran’ın dün İsrail’e yaptığı saldırıda bazı askeri hedeflerin vurulduğu açıklanmış, İsrail ise saldırıların çoğunun önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.