DOLAR 32,3735 -0.22%
EURO 34,8027 0.14%
ALTIN 2.439,750,06
BITCOIN 2041895-1,19%
İstanbul
13°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Endonezya İsrail ile İlişkileri Normalleştirmeyeceğini Yalanladı

Endonezya İsrail ile İlişkileri Normalleştirmeyeceğini Yalanladı

ABONE OL
Nisan 13, 2024 18:03
Endonezya İsrail ile İlişkileri Normalleştirmeyeceğini Yalanladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İddialara Cevap Verdi

Endonezya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Lalu Muhammad Iqbal, ülkesinin Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütüne (OECD) kabulü için İsrail ile ilişkilerini normalleştireceğine dair çıkan iddiaları yalanladı. Antara News’un haberine göre, Sözcü Iqbal, İsrail basınında yer alan bu iddialara açıklık getirdi.

Endonezya’nın Tutumu Değişmeyecek

Iqbal, İsrail’in Gazze’deki “vahşetini sonlandırmadığını” belirterek, “Şimdiye kadar İsrail ile diplomatik ilişki kurmaya yönelik planımız olmadığını vurguluyorum.” dedi. Endonezya’nın Filistin’in bağımsızlığını ve İsrail-Filistin meselesinin iki devletli çözümle sonuca kavuşturulmasını desteklemeye devam edeceğini vurgulayan Iqbal, “Endonezya her zaman tutarlı olacak ve Filistin ulusunun haklarını korumak için ön safhada olacaktır.” açıklamasında bulundu.

OECD ile İlgili Gelişmeler

Ocak ayında yapılan açıklamada, 38 üye ülkeden oluşan OECD Konseyi’nin Endonezya ile katılım müzakerelerini başlatma kararı aldığı belirtilmişti. Endonezya’nın OECD’ye katılma talebi, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları nedeniyle eleştiri almasına rağmen, ülkenin tutumunda bir değişiklik olmayacağı vurgulandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.