DOLAR 32,5083 0.19%
EURO 34,9209 0.3%
ALTIN 2.441,500,13
BITCOIN 2052653-0,08%
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Husiler ABD Gemisine Saldırdı, Kızıldeniz’de Gerilim Artıyor

Husiler ABD Gemisine Saldırdı, Kızıldeniz’de Gerilim Artıyor

ABONE OL
Mart 19, 2024 18:03
Husiler ABD Gemisine Saldırdı, Kızıldeniz’de Gerilim Artıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Husilerin ABD ve İsrail’e Yönelik Saldırıları

Husilerin askeri sözcüsü Yahya Seri, Kızıldeniz’de ABD’ye ait “Mado” gemisine füze saldırısı düzenlediklerini açıkladı. Ayrıca İsrail’in Eliat kentindeki bazı noktaları da füzelerle hedef aldıklarını belirtti. Seri, hedeflerin başarıyla vurulduğunu iddia etti.

Husilerin Gaza Şeridi’ne Yönelik Planları

Seri, İsrail’in Gazze Şeridi’ne saldırıları durmadığı sürece saldırıların devam edeceğini ve ablukanın kalkmasını bekleyeceklerini ifade etti.

Küresel Deniz Ticareti ve Husilerin Eylemleri

Yemen’deki İran destekli Husiler, 31 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’e tepki olarak Kızıldeniz’de İsrailli şirketlere ait ticari gemilere saldırılar düzenliyor. Bu durum, çok sayıda gemicilik şirketinin Kızıldeniz’deki seferlerini durdurma kararı almasına neden oldu.

Uluslararası Müdahale ve Güvenlik Operasyonları

ABD, küresel deniz ticareti güvenliğini tehlikeye giren duruma karşı 18 Aralık 2023’te çok uluslu bir deniz görev gücü olan “Refah Muhafızı Operasyonu”nu oluşturma kararı aldı. ABD güçleri, Yemen’den atılan füzeleri ve dronları etkisiz hale getirdiğini duyurdu. Avrupa Birliği de Aspides misyonunu başlatarak Kızıldeniz’de seyrüsefer güvenliğine katkı sağlamaya başladı.

Süveyş Kanalı ve Küresel Ticaret

Küresel ticaretin yaklaşık yüzde 12’si, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa rota olan Süveyş Kanalı üzerinden gerçekleşiyor. Bu nedenle, Kızıldeniz’deki gerilimler ve güvenlik endişeleri küresel deniz ticaretini etkileyebilir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.