DOLAR 32,5215 0.24%
EURO 34,9391 0.38%
ALTIN 2.442,330,16
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Gürcistan Ziyareti

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Gürcistan Ziyareti

ABONE OL
Mart 18, 2024 18:04
NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Gürcistan Ziyareti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NATO’nun Gürcistan’a Verdiği Destek

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Gürcistan’ın başkenti Tiflis’te Başbakan İrakli Kobakhidze ile bir araya geldi. Stoltenberg, Gürcistan ile NATO arasındaki ortaklığın değerini vurgulayarak, bu ülkenin NATO’nun en yakın ortaklarından biri olduğunu belirtti.

Gürcistan’ın Egemenliğine Verilen Destek

Stoltenberg, Gürcistan’ın NATO misyonlarına ve operasyonlarına yaptığı önemli katkıları takdirle karşıladıklarını ve Gürcistan’ın egemenliğini ve toprak bütünlüğünü tam olarak desteklediklerini ifade etti. Güney Osetya ve Abhazya’nın Gürcistan’ın parçası olduğunu vurguladı.

Rusya’nın Eylemlerine Karşı Çıkış

Genel Sekreter Stoltenberg, Rusya’nın Gürcistan ve Ukrayna topraklarında gerçekleştirdiği seçimleri tamamen yasa dışı olarak değerlendirdi. Rusya’nın “emperyal hırslarının” peşinde olduğunu savundu ve Gürcistan’ın yaşadığı güvenlik sorunlarına dikkat çekti.

Ukrayna’ya Yardımların Önemi

Stoltenberg, Ukrayna’daki zorlu savaş alanına işaret ederek, bu ülkeye yapılan askeri yardımların büyük bir kısmının NATO müttefikleri tarafından sağlandığını belirtti. Rusya’nın saldırganlığını durdurmak için daha fazla adım atılması gerektiğini dile getirdi.

NATO’nun Gürcistan ile İlişkileri

NATO’nun Gürcistan ile olan ortaklığının güçlü olduğunu vurgulayan Stoltenberg, Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait bir fırkateynin Gürcistan Sahil Güvenliği’ne eğitim vermek üzere geldiğini hatırlattı. Bu durumun, NATO’nun Gürcistan ile ilişkilerine somut bir örnek teşkil ettiğini belirtti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.