DOLAR 32,4618 0%
EURO 34,8464 0.03%
ALTIN 2.430,95-0,16
BITCOIN 20754221,27%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Nikaragua Büyükelçisi Almanya’yı UAD’de Suçladı

Nikaragua Büyükelçisi Almanya’yı UAD’de Suçladı

ABONE OL
Nisan 11, 2024 18:03
Nikaragua Büyükelçisi Almanya’yı UAD’de Suçladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Nikaragua Büyükelçisi Almanya’yı Suçladı

Nikaragualı Büyükelçisi Argüello Gomez, İsrail’in Gazze’deki soykırımına destek vermekle suçladığı Almanya aleyhinde UAD’de açtıkları davanın tedbir duruşmalarının ardından AA muhabirine konuştu.

İsrail’e Giden Askeri Yardımların Kesilmesi Amaçlanıyor

Argüello Gomez, dava ile amaçlarının İsrail’e silah gönderen üçüncü ülkelerin soykırım ve diğer suçlara destek olmama yükümlülüklerini hatırlatmak olduğunu belirterek, İsrail’e giden bütün askeri yardımların kesilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Almanya’ya Yapılan Suçlamalar

Nikaragua Büyükelçisi, Almanya’nın Gazze’deki soykırımı önleme yükümlülüğüne sahip olduğunu vurgulayarak, davanın amacının tüm ülkelerin soykırım önleme yükümlülüğünü hatırlatmak olduğunu ifade etti.

İsrail ve Almanya Arasındaki Silah Ticareti

Argüello Gomez, Almanya ile İsrail arasındaki silah ticaretinin geçici tedbir aşamasında kesin şekilde ispatlanmasının gerekmediğini belirterek, İsrail’e en çok silah sağlayan ikinci ülkenin Almanya olduğunu açıkladı.

Nikaragua’nın Talep Ettiği Tedbirler

Nikaragua’nın Almanya aleyhine istediği 5 ihtiyati tedbir arasında, Almanya’nın İsrail’e yaptığı askeri yardımları durdurması ve insancıl hukuk ihlallerini sonlandırması yer alıyor. Argüello Gomez, uluslararası hukukun ihlallerinin sona erdirilmesi için işbirliği çağrısında bulundu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.