DOLAR 32,3857 -0.12%
EURO 34,6989 -0.33%
ALTIN 2.411,78-0,94
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

NASA, Güneş Tutulmalarının Dünya Atmosferi Üzerindeki Etkilerini İncelemek İçin Bilim Projelerini Açıkladı
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • NASA, Güneş Tutulmalarının Dünya Atmosferi Üzerindeki Etkilerini İncelemek İçin Bilim Projelerini Açıkladı

NASA, Güneş Tutulmalarının Dünya Atmosferi Üzerindeki Etkilerini İncelemek İçin Bilim Projelerini Açıkladı

ABONE OL
Nisan 1, 2024 18:03
NASA, Güneş Tutulmalarının Dünya Atmosferi Üzerindeki Etkilerini İncelemek İçin Bilim Projelerini Açıkladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NASA’nın “Tutulma Radyo” Bilim Projeleri

Forbes dergisinin haberine göre, NASA, Dünya atmosferinin tam ve parçalı güneş tutulmalarına nasıl tepki vereceğini incelemek amacıyla “tutulma radyo” bilim projelerini duyurdu.

İyonosfer Tabakası Üzerindeki Araştırmalar

NASA, Güneş radyasyonu tarafından iyonize edilen kısmı olan, 60 ila 300 kilometre yüksekliğindeki iyonosfer tabakasını incelemek için yer tabanlı radyo alıcılarını kullanacak olan 3 “tutulma radyo” projesini hayata geçirecek.

Dr. Sarah Gibson ve Güneş’in Etkileri

NASA’da görevli bilim insanı Dr. Sarah Gibson, Güneş’in manyetik alanını ve Dünya atmosferi üzerindeki etkilerini incelemek için tutulmaların eşsiz bir fırsat sunduğunu belirtti. Proje, Güneş’in fiziksel yapısını ve Dünya üzerindeki etkilerini daha iyi anlamaya yönelik değerli veriler sağlayacak.

Radyo Teleskop ve Iyonosfer İncelmesi

South California’daki Lewis Eğitim Araştırmaları Merkezi’nden öğrenciler, NASA’nın 34 metrelik Goldstone Apple Valley Radyo Teleskobu’nu kullanarak Güneş’in iç koronasından gelen radyo emisyonlarını inceleyecek. Ayrıca, yüksek frekans radarlarıyla Güneş tutulmalarında meydana gelen iyonosfer incelmesi de incelenecek.

Amatör Telsizcilerin Katkısı

Amatör telsizciler, Güneş ışığının telsiz sinyallerine etkilerini araştırmak için Ham Radio Science Citizen Investigation (HamSCI) deneyine katılacaklar. Bu deney, Güneş’in yaydığı radyo patlamalarının yoğunluğunu da inceleyecek.

8 Nisan’da Güneş Tutulması

Kuzey Amerika kıtasında 8 Nisan’da yaşanacak tam güneş tutulması Güney Pasifik Okyanusu üzerinden başlayacak ve tüm Kuzey Amerika’dan görülebilecek parçalı Güneş tutulması gerçekleşecek.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.