DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrailli Yetkili: “ABD Raporuna Tepki”

İsrailli Yetkili: “ABD Raporuna Tepki”

ABONE OL
Mart 13, 2024 18:03
İsrailli Yetkili: “ABD Raporuna Tepki”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Yetkiliden ABD Raporuna Tepki

‘The Jerusalem Post’un haberine göre, adı belirtilmeyen İsrailli yetkili, dün gece Netanyahu yönetiminin daha ılımlı bir hükümetle değiştirilebileceği uyarısında bulunan “ABD İstihbarat Topluluğu’nun Yıllık Tehdit Değerlendirme Raporuna” ilişkin açıklama yaptı.

Yetkili: “Dostlarımız Hamas’a Karşı Harekete Geçmeli”

Rapora tepki gösteren yetkili, “Dostlarımızdan İsrail’deki seçilmiş hükümeti değil, Hamas terör rejimini devirmek için harekete geçmelerini bekliyoruz.” ifadelerini kullandı. Söz konusu yetkili, Netanyahu’yu başkasının değil, İsrail vatandaşlarının seçtiğini söyleyerek, “İsrail, ABD’nin himayesi altındaki bir devlet değil, hükümeti vatandaşların seçtiği, bağımsız ve demokratik bir ülkedir.” dedi.

ABD Raporunda Netanyahu’ya Duyulan Güvensizlik Belirtilmişti

ABD İstihbarat Topluluğu tarafından hazırlanan Yıllık Tehdit Değerlendirme Raporu’nda Netanyahu’nun Filistin ve güvenlik konularındaki politikaları nedeniyle aşırı sağ ve ultra Ortodoks partilerle oluşturduğu yönetimin geleceğine ilişkin şüpheler dile getirilmişti. Raporda, “Netanyahu’nun yönetim kabiliyetine duyulan güvensizlik derinleşti ve yayıldı.” ifadesine yer verilmişti.

Biden, Netanyahu’yu Eleştirmişti

ABD Başkanı Biden, Netanyahu’nun Gazze Şeridi’ne insani yardımın girişine izin vermemesini eleştirmiş, Netanyahu’nun politikalarının İsrail’e zarar verdiğini belirtmişti. Biden, Netanyahu’nun fikrini değiştirmek için ikna edici bir konuşma yapacağını açık mikrofona yakalanarak ifade etmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.