DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

KAPALI

04:27

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail Saldırılarında Yüzlerce Filistinli Hayatını Kaybetti

İsrail Saldırılarında Yüzlerce Filistinli Hayatını Kaybetti

ABONE OL
Mart 28, 2024 18:04
İsrail Saldırılarında Yüzlerce Filistinli Hayatını Kaybetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail Ordusu Gazze Kentindeki Saldırılarına Devam Ediyor

Filistin resmi ajansı WAFA’nın haberine göre, İsrail ordusu Gazze kentinin çeşitli bölgelerine yönelik saldırılarına devam ediyor. Saldırılarda birçok sivil hayatını kaybetti.

İnsani Yardım Bekleyen Siviller Hedef Alındı

İsrail güçlerinin Gazze kentinin doğusundaki sanayi bölgesinde insani yardım bekleyen sivilleri hedef alması sonucu 6 Filistinli yaşamını yitirdi. Şifa Hastanesi çevresindeki evlerin de hedef alınmasıyla onlarca kişi hayatını kaybetti, birçoğu yaralandı ve enkaz altında kalanlar olduğu belirtildi.

Diğer Saldırılar ve Sonuçları

İsrail savaş uçaklarının Şati Mülteci Kampı’nda 4 evi hedef almasıyla birçok Filistinli yaşamını yitirirken, Gazze’nin farklı bölgelerindeki evler de bombalandı. Cibaliya Mülteci Kampı’nda ise elektrikli ev aletlerinin satıldığı bir işletme hedef alındı ve yangın çıktı.

İsrail, Gazze’ye ulaşmaya çalışan insani yardım konvoylarını da hedef almaya devam ediyor. Bu saldırılar sonucunda binlerce Filistinli hayatını kaybetti, yaralandı ve mülteci kampları da etkilendi.

İnsani Felaket ve Ölümlerin Boyutu

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda en az 32 bin 490 Filistinli hayatını kaybetti, 74 bin 889 kişi yaralandı. Gazze Şeridi’nde büyük bir insani felaket yaşanırken, sivil yerleşim yerleri, hastaneler ve eğitim kurumları da hedef alınıyor. Özellikle çocuklar ve kadınlar saldırılardan büyük zarar görüyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.