DOLAR 32,3323 -0.1%
EURO 34,8662 0.14%
ALTIN 2.390,98-0,23
BITCOIN 20121844,69%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sunak, İsrail’in İran Topraklarına Yönelik Saldırı İddialarına İlişkin Konuştu
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • Sunak, İsrail’in İran Topraklarına Yönelik Saldırı İddialarına İlişkin Konuştu

Sunak, İsrail’in İran Topraklarına Yönelik Saldırı İddialarına İlişkin Konuştu

ABONE OL
Nisan 19, 2024 18:03
Sunak, İsrail’in İran Topraklarına Yönelik Saldırı İddialarına İlişkin Konuştu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İddialar ve Açıklamalar

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak, başkent Londra’daki “Centre for Social Justice” adlı düşünce kuruluşunda yaptığı konuşmada, İsrail’in İran topraklarına yönelik saldırı düzenlediği iddialarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Sunak, halihazırda olay netleşene kadar spekülasyon yapmanın doğru olmayacağını belirterek, ülkesinin müttefikleriyle ayrıntıları teyit etmek için çalıştığını ifade etti.

İran’ın Tepkisi ve Sunak’ın Değerlendirmesi

Geçen hafta İran’ın İsrail’e yönelik düzenlediği hava saldırısını kınadıklarını hatırlatan Sunak, “İsrail’in kesinlikle kendini savunma hakkı var ancak gerilimin tırmanması kimsenin çıkarına değil. Bizim görmek istediğimiz şey tüm bölgede sükunetin hakim olması.” dedi. İran basını, İran Hava Kuvvetleri Üssü’ne ev sahipliği yapan İsfahan eyaletinin kuzeydoğusunda patlama seslerinin geldiğini duyurmuştu. Bu olayın ardından Tahran, İsfahan ve diğer bölgelerdeki uçuşların askıya alındığı bildirilmişti.

ABD Medyasının İddiaları

Amerikan medyası, ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerinde, İsrail’in İran topraklarına yönelik bir saldırı düzenlediğini yazmıştı. Ancak Sunak, konuşmasında bu iddialar hakkında net bir yorum yapmaktan kaçınarak, olayın detaylarının netleşmesi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.