DOLAR 32,2892 -0.02%
EURO 35,1157 0.07%
ALTIN 2.466,740,03
BITCOIN 2105407-1,20%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Macron: “Rusya Ukrayna’da Kazanamaz”

Macron: “Rusya Ukrayna’da Kazanamaz”

ABONE OL
Mayıs 2, 2024 18:09
Macron: “Rusya Ukrayna’da Kazanamaz”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Macron, Ukrayna’daki Duruma İlişkin Açıklamalarda Bulundu

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İngiliz The Economist dergisine yaptığı açıklamada, Ukrayna’daki duruma ilişkin önemli açıklamalarda bulundu.

Fransa’nın Ukrayna’ya Asker Gönderme İhtimali

Macron, Fransa’nın Ukrayna’ya asker gönderme ihtimalini göz ardı etmediğini belirterek, Rusya’nın Ukrayna cephe hattını geçmesi durumunda ve Kiev’in asker destek talep etmesi halinde bu ihtimalin “meşru” şekilde gündeme gelebileceğini vurguladı.

Avrupalı Liderlerin Ukrayna’ya Asker Gönderme Zorunluluğu

Macron, Rusya’nın eylemlerini tırmandırması halinde, tüm Avrupalı liderlerin Ukrayna’ya asker göndermeyi düşünmek zorunda kalacağını belirtti. “Benim göz ardı ettiğim bir şey yok çünkü hiçbir şeyi göz ardı etmeyen biriyle karşı karşıyayız” ifadelerini kullandı.

Rusya’nın Kazanmaması İçin Gerekenler

Macron, Rusya’nın Ukrayna’da savaşı kazanmaması için ellerinden geleni yapacaklarını söyledi. Avrupa’dan askeri birliklerin Ukrayna’ya gönderilmesi konusunda fikir birliğine varılmamış olsa da “hiçbir şeyin hariç tutulmaması gerektiğini” belirtti.

Avrupa’da Güvenliğin Tehdit Altında Olduğu Görüşü

Fransa Cumhurbaşkanı, Rusya’yı “bölgesel istikrarı bozan bir güç” ve “Avrupalıların güvenliği için bir tehdit” olarak tanımlayarak, Rusya’nın Ukrayna’da kazanması durumunda Avrupa’da güvenliğin tehlikeye gireceğini savundu.

Macron’un açıklamaları Polonya tarafından desteklenirken, diğer Avrupa ülkeleri bu ihtimalin söz konusu olmadığını belirtmişti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.