DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20768531,32%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’li Genel Cerrah Dr. Vivek Murthy’den Z Kuşağı ve Sosyal Medya Uyarısı
  • Spor Tv Haber
  • Magazin
  • ABD’li Genel Cerrah Dr. Vivek Murthy’den Z Kuşağı ve Sosyal Medya Uyarısı

ABD’li Genel Cerrah Dr. Vivek Murthy’den Z Kuşağı ve Sosyal Medya Uyarısı

ABONE OL
Mart 21, 2024 22:01
ABD’li Genel Cerrah Dr. Vivek Murthy’den Z Kuşağı ve Sosyal Medya Uyarısı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dr. Vivek Murthy’nin Uyarısı

ABD’li genel cerrah Dr. Vivek Murthy, Z kuşağının sosyal medyaya sürekli maruz kalmasının erken bir “orta yaş krizi” yarattığı konusunda uyarıda bulundu. Gençlerin giderek daha az mutlu olduğunu belirten küresel refah araştırmasını yorumlayan Dr. Murthy, çocuklara sosyal medya kullanımının “güvenilir olmayan ilaçlar vermeye” benzediğini söyledi.

Gençlerin Sosyal Medya Kullanımı

Dr. Murthy, ABD’li gençlerin günlük ortalama beş saatlerini sosyal medyada geçirdiklerini ve üçte birinin hafta içi gece yarısına kadar cihazlar başında uyanık kaldıklarını belirtti. Sosyal medyanın gençlere verdiği zararları azaltmak için acil yasa tasarısı çağrısında bulunan uzman, sosyal medya devlerinin platformlarının güvenli olduğuna dair kanıtları beklediğini ifade etti.

En Mutlu Ülkeler Listesi Değişti

Dünya Mutluluk Raporu’na göre ABD’de gençlerin refahı azalırken, Batı Avrupa’da da durum değişmeye başladı. Raporda birinci sırayı Finlandiya alırken, Türkiye 98. sırada yer aldı. Profesör Jan-Emmanuel De Neve, bazı ülkelerde gençlerin orta yaş krizine benzer bir deneyim yaşadığını belirterek acil politika eylemi gerektiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.