DOLAR 32,2176 0.04%
EURO 35,0362 0.06%
ALTIN 2.508,410,32
BITCOIN 21554290,15%
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Muş Ovası Kuş Türlerine Ev Sahipliği Yapıyor

Muş Ovası Kuş Türlerine Ev Sahipliği Yapıyor

ABONE OL
Mayıs 9, 2024 22:04
Muş Ovası Kuş Türlerine Ev Sahipliği Yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Muş Ovası’nda Kuş Hareketliliği

Muş Ovası, çeşitli kuş türlerine ev sahipliği yaparak yılın her döneminde kuş hareketliliği yaşanmasına olanak sağlıyor. Kışın sıcak bölgelere göç eden binlerce kuş türü, ilkbahar ve yaz aylarını Muş Ovası’nda geçiriyor.

Türlerin Tercihi: Sulak Alanlar ve Tarım Arazi

Kuşlar, Muş Ovası’nı geniş sulak alanları, verimli tarım arazileri, doğal güzellikleri ve zengin bitki florası nedeniyle tercih ediyor. Özellikle Murat ve Karasu nehirleri ile Bulanık ilçesindeki Haçlı Gölü kıyıları, kuşların konaklama ve üreme noktaları haline geliyor.

Doğa Koruma ve Gözlem Çalışmaları

Doğa Koruma ve Milli Parklar 14. Bölge Müdürlüğü ekipleri ve kuş gözlemcileri, Muş Ovası’nda sürekli denetim yaparak kuş türlerini kayıt altına alıyor ve sulak alanların korunmasına destek veriyor.

Uluslararası Önem

Telli Turna Doğa Koruma Derneği Başkanı Kasım Avci, Türkiye’nin göçmen kuşlar için önemli bir ülke olduğunu vurgulayarak, Muş Ovası’nın bu göç rotalarından birini oluşturduğunu belirtiyor. Ülkenin kuşlar için kritik bir konumda olduğunu ifade ediyor.

Muş, Kuşların Uğrak Noktası

Kuşların uzun yolculukları sırasında Muş Ovası’nı önemli bir uğrak noktası haline getirdiğini belirten Avci, kuluçka ve konaklama için bölgeyi tercih eden farklı türlerin burada yaşam bulduğunu dile getiriyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r