DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 2146825-0,43%
İstanbul
20°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hayatlarını Feda Etmeye Hazır
  • Spor Tv Haber
  • Magazin
  • İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hayatlarını Feda Etmeye Hazır

İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hayatlarını Feda Etmeye Hazır

ABONE OL
Mayıs 7, 2024 22:02
İsviçreli Muhafızlar: Papa’yı Korumak İçin Hayatlarını Feda Etmeye Hazır
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsviçreli Muhafızlar: Cesaretleri ve Sadakatleriyle Saygı Gören Paralı Askerler

İsviçreli Muhafızlar, sadece 135 kişiden oluşan küçük bir ordu olmalarına rağmen, Papa için hayatlarını feda etmeye hazır ve onu korumakla yükümlüler.

16. Yüzyıldan Bu Yana Vatikan’da Görev Yapıyorlar

İsviçreli paralı askerler, 16. yüzyılın başlarından itibaren Papa’nın ikametgahını ve Vatikan şehrinin sınırlarını korumak için görev yapıyorlar. Guardian’ın haberine göre, Vatikan Şehri’nin doğu kesiminde bulunan bu muhafızlar, Papa için hayatlarını riske atmaya hazırlar.

Yemin Töreni ve Günlük Yaşamları

Yeni askerlerin katıldığı yemin töreni için prova yapan İsviçreli Muhafızlar, geleneksel kıyafetleriyle kusursuz bir şekilde yürüyüş provası yapıyorlar. Papalık yeminini ederken Kutsal Teslis’i anmak için sağ ellerinin üç parmağını gökyüzüne kaldırıyorlar.

Seçim Süreci ve Eğitim

İsviçreli Muhafızlar, 1914’te tasarlanan Rönesans tarzı üniformaların arkasındaki adamlar, rekabetçi bir seçim süreci ve sıkı bir eğitimden geçiyorlar. Asker alınacak kişilerin belirli kriterlere uymaları gerekiyor.

Gelecek Yılki Yıldönümü İçin Ordu Sayısının Artırılması

Papa Francis, Vatikan’ı ziyaret edecek kişi sayısının artması ve terör tehditlerinin artması nedeniyle 2018’de ordu sayısını 110’dan 135’e çıkardı. Yeni askerler, hem askeri eğitimden hem de psikolojik testlerden geçiriliyorlar.

Kadınların Katılımı ve Günlük Hayatları

Şu anda sadece erkeklere yönelik olan orduya kadınların da katılabilmesi için planlar yapılıyor. İsviçreli Muhafızlar, Vatikan’da altı saatlik vardiyalar halinde çalışarak aylık 42 bin TL kazanıyorlar.

İsviçreli Muhafızlardan biri olan Peter, “Bu işin en iyi kısmı; o dünyadaki en önemli insanlar arasında ve sadece 135 kişi bunu yapma fırsatına sahip.” diye ekliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r