DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Güney Koreli Araştırmacılar Yapay Etli Pirinç Üretti

Güney Koreli Araştırmacılar Yapay Etli Pirinç Üretti

ABONE OL
Mart 16, 2024 19:03
Güney Koreli Araştırmacılar Yapay Etli Pirinç Üretti
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Gıda Endüstrisinde Devrim Yaratan Keşif

Güney Koreli araştırmacılar, sığır eti hücrelerini pirinç içinde geliştirerek **dünyada bir ilke** imza attı. Yonsei Üniversitesi’nden Profesör Jinkee Hong liderliğindeki ekip, **ucuz, çevre dostu ve sürdürülebilir** bir protein kaynağı olan yapay etli pirinci tanıttı.

Yüksek Protein İçeriğiyle Dikkat Çekiyor

“Pirinçten bifteğin” hayvan kas ve yağ hücrelerinin pirinçle birleştirilerek üretildiği bu yeni gıda, **yüksek protein oranıyla** dikkat çekiyor. Normal pirince göre yüzde 8 daha fazla protein ve yüzde 7 daha fazla yağ içeren bu ürün, **etin yerini alabilecek** nitelikte.

Çevre Dostu ve Ekonomik Bir Alternatif

Yapay etli pirincin kilosunun **2 dolar** olması beklenirken, ürünün **karbon ayakizinin sınırlı** olması çevre dostu bir seçenek olduğunu gösteriyor. Profesör Hong, ürünün yüzde 18 oranındaki hayvansal temelli protein sayesinde zengin bir gıda seçeneği sunduğunu vurguladı.

Şüpheler ve Gelecek Beklentileri

Ancak, ülkedeki bazı kesimler **gerçek et tadı olmayacağı** gerekçesiyle ürüne şüpheyle yaklaşıyor. Yapay etli pirinç, daha önce birçok şirketin piyasaya sürdüğü yapay et ürünlerine benzer şekilde **tartışmaları** beraberinde getiriyor. Laboratuvarda üretilen bitki temelli et alternatifleri bazı ülkelerde **raflarda** yerini almış durumda.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.