DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ABD’nin Tennessee Eyaleti Sanatçıları Yapay Zekâ Tehditlerinden Koruyor

ABD’nin Tennessee Eyaleti Sanatçıları Yapay Zekâ Tehditlerinden Koruyor

ABONE OL
Mart 22, 2024 19:04
ABD’nin Tennessee Eyaleti Sanatçıları Yapay Zekâ Tehditlerinden Koruyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Tennessee, Sanatçıları Yapay Zekâya Karşı Yasal Olarak Koruyor

Yapay zekâ alanındaki gelişmeler heyecan yaratsa da zaman zaman bu teknoloji, özellikle yaratıcı endüstrilerde sert eleştirilerin hedefi oluyor. Sanatçıların eserlerinin izni olmadan yapay zekâ tarafından kullanılmasıyla ilgili tartışmalar sürerken ABD’nin Tennessee eyaletinden çözüm getiren bir adım atıldı.

ABD’de Bir İlk: Tennessee Eyaleti Sanatçıları Koruma Altına Alıyor

Tennessee Valisi Bill Lee, şarkı yazarlarını, sanatçıları ve diğer müzik endüstrisi profesyonellerini yapay zekânın potansiyel tehlikelerine karşı korumak amacıyla tasarlanan yasayı imzaladı. Bu adım, uzun süredir country müziğinin doğum yeri ve müzik efsanelerinin başlangıç noktası olarak bilinen Tennessee’yi, ABD’de bu alandaki bir önlemi yürürlüğe koyan ilk eyalet yapacak.

Tasarı 1 Temmuz’da yürürlüğe girecek ve sanatçıların fikri mülkiyetlerini koruyarak yapay zekâ tehditlerine karşı önlem alacak.

Sanatçılar Endişeli: Yapay Zekâ Tehditleri Artıyor

Çoğu Tennessee müzisyeni, yapay zekânın tehditlerinin arttığına ve özellikle cep telefonları ve kayıt stüdyolarında kendini gösterdiğine dikkat çekiyor. Ünlü country yıldızı Luke Bryan, “Telefonuma bir şeyler geliyor ve onun ben olmadığımı anlayamıyorum. Bu artık gerçek bir anlaşma ve umarım yavaşlatır” dedi.

Tennessee Valisi Bill Lee de yaptığı açıklamada, “Tennessee’de müzik endüstrisinde diğer eyaletlerden daha fazla kişiyi istihdam ediyoruz. Sanatçıların fikri mülkiyeti var. Kesinlikle yapay zekâya değil, kendilerine ve yalnızca kendilerine ait olan bir benzersizliğe sahipler” ifadelerini kullandı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.