DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye Avrupa’nın Fiber Altyapı Lideri Olacak
  • Spor Tv Haber
  • Teknoloji
  • Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye Avrupa’nın Fiber Altyapı Lideri Olacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye Avrupa’nın Fiber Altyapı Lideri Olacak

ABONE OL
Mart 26, 2024 19:04
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu: Türkiye Avrupa’nın Fiber Altyapı Lideri Olacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Uraloğlu’nun Değerlendirmesi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, FTTH Avrupa Konseyi tarafından yayımlanan “FTTH/B Market Panorama Araştırması” sonuçlarına göre Türkiye’nin fiber internet altyapısında hızla ilerlediğini belirtti. Ülkenin Avrupa’da ikinci sıraya yükseldiğini vurgulayan Uraloğlu, 18 milyon haneye fiber altyapıya ulaşıldığını açıkladı.

Fiber Altyapıdaki Gelişmeler

Bakan Uraloğlu, Türkiye’nin hızla gelişen fiber altyapısıyla Fransa’nın ardından Avrupa’nın ikinci ülkesi konumuna geldiğini ifade etti. Artan yatırımların meyvelerini topladıklarını belirten Uraloğlu, ülkenin kısa bir süre içinde Avrupa’nın lideri olacağına inandığını dile getirdi.

Gelecek Hedefler

Uraloğlu, bir önceki raporda üçüncü sırada bulunan Türkiye’nin, 2,5 milyon evi fiber altyapıya kavuşturarak Avrupa’nın ilk iki ülkesinden biri olduğunu belirtti. Ülkenin bilişim ve haberleşme alanındaki çalışmalarıyla önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Uraloğlu, geniş bant abone sayısının 95 milyonu geçtiğini bildirdi.

İlerleme Yolunda Kararlılık

Uraloğlu, Türkiye’nin 2071 vizyonu doğrultusunda altyapı yatırımlarına devam ederek geniş bant internet hizmetini her eve ulaştıracağını söyledi. Ülkenin fiber altyapı uzunluğunun hızla arttığını belirten Uraloğlu, 550 bin kilometreden 850 bin kilometreye kadar uzanacak bir hedef belirlediklerini açıkladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.