DOLAR 32,4184 -0.1%
EURO 34,8995 0.22%
ALTIN 2.432,23-0,25
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Sinop’ta Simit Fiyatlarına Zam Geldi: Vatandaşlar Tepkili

Sinop’ta Simit Fiyatlarına Zam Geldi: Vatandaşlar Tepkili

ABONE OL
Şubat 13, 2024 20:02
Sinop’ta Simit Fiyatlarına Zam Geldi: Vatandaşlar Tepkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Esnaf ve Sanatkârlar Odası tarafından belirlenen yeni tarifeye göre 80 gram simit fiyatı arttı

Sinop Esnaf ve Sanatkârlar Odası ile Sinop Esnaf Odaları Birliği, simit fiyatlarına zam yapıldığını duyurdu. Yapılan düzenlemeye göre, 80 gram simidin fiyatı 10 liradan 12,5 liraya yükseltildi. Ayrıca, tereyağlı simit 15 TL’ye ve açma-poğaça (sade) 12,50 TL’ye satılmaya başlandı.

Maliyetlerin Artması Nedeniyle Zam Yapıldı

Sinoplu fırın işletmecisi Emre Üncü, zam kararını maliyetlerin artmasına bağladı. Üncü, una, susama ve mayaya gelen zamların kendilerini zam yapmaya zorladığını belirtti. Müşterilerin tepki gösterdiğini söyleyen Üncü, zamanla insanların alışacağını ve zamın gerekliliğini anlayacaklarını belirtti. Üncü ayrıca, her şeye zam geldiği takdirde fiyatların yine artacağını vurguladı.

Piyasada Fiyat Artışının Bir Freni Yok

Vatandaşlardan Özcan Küçükali, simit fiyatlarındaki artışı değerlendirerek, piyasada her şeyin fiyatının sürekli yükseldiğine dikkat çekti. Küçükali, simit ve çay üzerinden yapılan hesaplamaların bile hayat pahalılığına karşı mücadele etmeyi zorlaştırdığını ifade etti. Emekliler için durumun daha da zor olduğunu belirten Küçükali, marketlerde sürekli olarak etiket değişiklikleri yapıldığını ve fiyatların her yerde aynı olduğunu söyledi.

Vatandaşlar Cebindeki Paranın Nereye Gittiğini Sorguluyor

Diğer bir vatandaş Mustafa Karakuzey ise simit fiyatlarındaki artışa tepki gösterdi. Karakuzey, Sinop’ta yalı kahveleri olarak bilinen yerlerin bir simidin 12,5 lira ve bir çayın 15 lira olduğu bir ortamda dolu olduğunu belirtti. Bu durumu anlamakta zorlandıklarını ifade eden Karakuzey, vatandaşların cebindeki paranın nereye gittiğini bilmediğini ve bu durumun endişe verici olduğunu söyledi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.