DOLAR 32,3323 -0.1%
EURO 34,8662 0.14%
ALTIN 2.390,98-0,23
BITCOIN 20121844,69%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İklim Değişikliği Küresel İş Gücü İçin Ciddi Sağlık Riskleri Oluşturuyor
  • Spor Tv Haber
  • Ekonomi
  • İklim Değişikliği Küresel İş Gücü İçin Ciddi Sağlık Riskleri Oluşturuyor

İklim Değişikliği Küresel İş Gücü İçin Ciddi Sağlık Riskleri Oluşturuyor

ABONE OL
Nisan 22, 2024 20:02
İklim Değişikliği Küresel İş Gücü İçin Ciddi Sağlık Riskleri Oluşturuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

ILO’nun Yayımladığı Rapor Büyük Endişe Yaratıyor

Uluslararası Çalışma Örgütü (ILO), iklim değişikliğinin küresel iş gücü için ciddi sağlık riskleri oluşturduğunu belirten bir rapor yayımladı. ILO verilerine göre küresel iş gücünün %70’i olan 2,4 milyar işçi, iklim değişikliğine bağlı sağlık tehlikelerine maruz kalıyor.

Aşırı Sıcaklık ve Diğer Tehlikeler Ölümlere Neden Oluyor

Bugün yayımlanan raporda, aşırı sıcaklığa bağlı olarak yılda 18,970 kişinin hayatını kaybettiği ve 2,1 milyon işçinin engelli kaldığı belirtildi. Raporda, pestisit zehirlenmesi, işyeri hava kirliliği, UV radyasyonu ve parazit ve vektör kaynaklı hastalıkların binlerce kişinin ölümüne neden olduğu vurgulandı.

2024’te Rekor Sıcaklık Bekleniyor

2024 yılında sıcaklıkların rekor seviyede olacağını tahmin eden uzmanlar, en sıcak yıl rekorunun kırılacağını öngörüyor. ILO, bu durumun iklim değişikliğinden kaynaklanan işçi ölümleri ve hastalıklarıyla mücadele etmekte zorlanan küresel koruma standartlarını uygulamak için acil bir ihtiyaç olduğunu belirtiyor.

İş Sağlığı ve Güvenliği Konusunda Uyarılar

ILO’da Kıdemli İş Sağlığı ve Güvenliği Uzmanı Manal Azzi, “İklim değişikliğinin işçiler için ciddi sağlık riskleri oluşturduğu açıktır. İş güvenliği ve sağlığı, iklim değişikliğine verilen yanıtların bir parçası olmalıdır. Güvenli ve sağlıklı çalışma ortamları, çalışma haklarının temel bir parçasıdır.” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.