DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN 20688751,54%
İstanbul
14°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Çocuklara Sosyal ve Ekonomik Destek Sağlanıyor

Çocuklara Sosyal ve Ekonomik Destek Sağlanıyor

ABONE OL
Aralık 20, 2023 17:09
Çocuklara Sosyal ve Ekonomik Destek Sağlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı, çocuklara özel önem veriyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, çocuklara yönelik hizmetlere özel önem verdiklerini ve çocukların farklı ihtiyaçlarını gözeterek hizmetlerini çeşitlendirdiklerini belirtti. Bakan Göktaş, çocukları ailelerinden ayırmadan desteklemek için Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) programını başlattıklarını ifade etti.

SED ödemesi ile çocukların sosyal açıdan destekleniyor

Bakan Göktaş, çocukların milli değerlere sahip, kendine güvenen, eğitimli ve sağlıklı birer fert olarak yetişmeleri için çalıştıklarını söyledi. Bu doğrultuda, Aralık ayı için 587 milyon TL SED ödemesi yapıldığını belirtti. Bu ödeme ile çocukların sosyal açıdan desteklendiği ve eğitim giderlerinin karşılandığı açıklandı.

Aile bütünlüğü ve çocukların geleceği ön planda

Göktaş, aile bütünlüğünün korunması ve çocukların aileleriyle birlikte geleceğe hazırlanması konusuna da önem verdiklerini vurguladı. Çocukların ekonomik nedenlerle ailelerinden kopmamasını hedeflediklerini söyleyen Göktaş, çocukların aile ortamında büyümelerinin toplumsal değerlerin korunmasında büyük bir rol oynadığını belirtti. Aile odaklı sosyal hizmet modelleriyle çocukların öncelikli olarak aile şefkati ve sıcaklığı içinde yetişmesini sağlamak için çaba sarf ettiklerini ifade etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.