DOLAR 32,3400 -0.07%
EURO 34,8790 0.06%
ALTIN 2.392,77-0,15
BITCOIN %
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Keşan Kent Müzesi, Tarih ve Kültür Dolu Bir Hazineyi Ziyaretçilerine Sunuyor
  • Spor Tv Haber
  • Magazin
  • Keşan Kent Müzesi, Tarih ve Kültür Dolu Bir Hazineyi Ziyaretçilerine Sunuyor

Keşan Kent Müzesi, Tarih ve Kültür Dolu Bir Hazineyi Ziyaretçilerine Sunuyor

ABONE OL
Nisan 19, 2024 22:01
Keşan Kent Müzesi, Tarih ve Kültür Dolu Bir Hazineyi Ziyaretçilerine Sunuyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Keşan Kent Müzesi Açıldı

Keşan ilçesine bağlı Yukarı Zaferiye Mahallesi’nde bulunan tarihi bina, Çanakkale Savaşı’nda yaralı askerlerin tedavi edildiği bir cephe gerisi hastanesi olarak hizmet vermiş ve daha sonra Kızılay ve Memleket Hastanesi olarak kullanılmıştır. Keşan Belediyesi tarafından restore edilen bina, artık Keşan Kent Müzesi olarak ziyaretçilerini ağırlamaktadır.

Ziyaretçi Akını

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümünde açılan Keşan Kent Müzesi, sadece bir ay içerisinde 40 bin ziyaretçiyi ağırlayarak büyük ilgi görmüştür. Müze Koordinatörü Aslı Avcı, ziyaretçilerin özellikle mutfak kültürü, Keşan ağzı, Çanakkale Savaşı’nda Keşan’ın yeri ve önemini anlatan alan ile bal mumu heykellerinin ilgisini çektiğini belirtmiştir.

Aslı Avcı şunları söyledi: “Keşan Kent Müzesi, özellikle şehir dışından gelen misafirler için bir cazibe noktası haline geldi. Hareketli dioramalarımız ve zanaatkarlar çarşısındaki bal mumu heykelleri, çocukların ve gençlerin ilgi odağı haline geldi.”

Sosyal Medyada Tanınırlığı Artıyor

Avcı, sosyal medya platformları aracılığıyla yapılan paylaşımların müzenin ülke genelinde tanınmasına büyük katkı sağladığını vurgulayarak, “Sosyal medyada yapılan paylaşımlar bizim için farklı bir tanıtım yolu oldu. Yapılan paylaşımlar ve olumlu yorumlar, Türkiye çapında tanınırlığımızı artırdı” şeklinde konuştu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.