DOLAR 32,3138 -0.56%
EURO 34,6528 -0.48%
ALTIN 2.407,19-0,62
BITCOIN 1858867-4,47%
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ticaret Bakanlığı, İsrail’e İhracat Kısıtlamaları Getirdi

Ticaret Bakanlığı, İsrail’e İhracat Kısıtlamaları Getirdi

ABONE OL
Nisan 10, 2024 20:01
Ticaret Bakanlığı, İsrail’e İhracat Kısıtlamaları Getirdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İnşaat Sektörüne Darbe Vuracak Kısıtlamalar

Ticaret Bakanlığı’nın, Gazze’deki soykırım operasyonunun 186. gününde İsrail’e ihracat kısıtlamaları getirmesi bekleniyor. Bu kısıtlamaların özellikle inşaat sektörünü etkilemesi bekleniyor.

İsrailli İşadamlarından Uyarı

İsrailli işadamları, Türkiye’nin İsrail’e getirdiği kısıtlamaların emlak ve kira fiyatlarını artırabileceği konusunda uyarıyor. İnşaat sektörüne yakın kaynaklar, kısıtlamaların uygulanması halinde ülkedeki konut fiyatlarında artış beklendiğini belirtiyor.

İsrail Ekonomisi Risk Altında

İsrail Ticari Kuruluşlar Başkanlığı başkanı Dubi Amitai, kısıtlamaların diğer ülkeler ve uluslararası şirketler adına bir boykot ve yaptırımların başlangıcı olabileceğini belirtiyor. Kredi sigortası şirketi CofaceBdi’nin CEO’su Yoel Amir ise krizin İsrail ekonomisini etkileyebileceğini vurguluyor.

Türkiye’nin Kararı ve İhracatı Kısıtlanan Ürünler

AKP’nin 31 Mart seçimlerinde yaşadığı yenilgi ve Yeniden Refah Partisi’ne (YRP) oy kaybetmesinin ardından alınan kısıtlama kararında, Türkiye’nin İsrail’le ticaretinin etkisi olduğu belirtiliyor. İhracat kısıtlanan ürünler arasında alüminyum tel, çelik, çimento, granit ve tuğla gibi inşaat sektöründe kullanılan 54 ürün bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.