DOLAR 32,2053 -0.22%
EURO 35,1156 -0.22%
ALTIN 2.498,171,32
BITCOIN 21555380,52%
İstanbul
20°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Senatör Sanders Filistin’e Destek Gösterilerini Yorumladı

Senatör Sanders Filistin’e Destek Gösterilerini Yorumladı

ABONE OL
Mayıs 4, 2024 18:09
Senatör Sanders Filistin’e Destek Gösterilerini Yorumladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sosyal Medya Platformu X Üzerinden Açıklama Yaptı

Senatör Sanders, ABD’nin New York kentindeki Columbia Üniversitesi’nde, Filistin’e destek gösterilerinin diğer üniversitelere yayılmasının ardından sosyal medya platformu X’ten açıklama yaptı. Sanders, 1962’de Chicago Üniversitesi’nde ırkçı politikalara karşı oturma eylemlerine katıldığını ve gözaltına alındığını hatırlatarak, “Gazze’deki savaşı protesto eden öğrencileri görmekten gurur duyuyorum. Barışçıl ve kararlı kalın. Siz tarihin doğru tarafında yer alıyorsunuz.” ifadelerini kullandı.

Filistin Destek Eylemleri Üniversitelerde Yankı Buluyor

ABD üniversitelerinde Filistin’e destek eylemleri Columbia Üniversitesi’nde başlamıştı. Filistin destekçisi öğrenciler, 16 Nisan’da okulun, İsrail’in Gazze’deki saldırılarını ve işgalini destekleyen şirketlere devam eden finansal yatırımlarını protesto amacıyla kampüsün bahçesinde oturma eylemi başlatmıştı. Rektörlük, eylemlerin 2. gününde New York polisinden göstericilerin dağıtılması için yardım talep etmiş; polis, kampüse girerek 108 öğrenciyi gözaltına almıştı.

Öğrenci Protestoları Ülke Geneline Yayılıyor

Columbia Üniversitesi’ndeki olay, ABD’deki üniversitelerde Filistinli öğrencilere karşı başlayan “ifade özgürlüğü kısıtlaması” tartışmalarını alevlendirirken, gözaltına almalara tepki olarak öğrenci protestoları ülke geneline yayılmıştı. ABD genelindeki birçok büyük üniversitede hala devam eden Filistin’e destek için öğrenci eylemleri, son 2 haftada aralarında bazı öğretim görevlilerinin de bulunduğu yaklaşık 2 bin 200 kişinin gözaltına alınmasıyla devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.