DOLAR 32,3731 -0.34%
EURO 34,7123 -0.3%
ALTIN 2.392,73-1,22
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Rosatom Liderleri Akkuyu NGS İnşaatını İnceledi

Rosatom Liderleri Akkuyu NGS İnşaatını İnceledi

ABONE OL
Nisan 10, 2024 23:40
Rosatom Liderleri Akkuyu NGS İnşaatını İnceledi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev Başkanlığındaki Heyet İncelemelerde Bulundu

Şirketin açıklamasına göre, Akkuyu NGS’nin güç ünitesi inşaatının son aşaması olan başlatma ve ayarlama çalışmaları devam ediyor. Bu aşama, santralin güvenilir şekilde çalışmasını sağlamak için ayarlama, kontrol ve test işlemlerini içeriyor.

Liderler İnşaat Sahasını Gezdi ve İncelemelerde Bulundu

Rosatom Genel Müdürü Aleksey Likhachev liderliğindeki Rosatom yöneticilerinden oluşan bir heyet, inşaat sahasını ziyaret ederek nükleer ve türbin adası tesisleri ile Akkuyu NGS’nin kıyı hidroteknik yapılarını inceledi. İncelemelerin ardından Likhachev, Akkuyu Nükleer A.Ş. Genel Müdürü Anastasia Zoteeva ve diğer proje yöneticileriyle bir araya gelerek projenin uygulanmasına ilişkin detaylı görüş alışverişinde bulundu.

“Türkiye Enerji Sistemine Dahil Olmak İçin Çalışıyoruz”

Rosatom Genel 1xbet Müdürü Aleksey Likhachev, 1’inci ünitedeki çalışmaların ilerleyişine dair, “Nükleer ada alanında işler takvime uygun ilerliyor. Bu yıl bütün sistemleri kontrol edeceğiz, bunlar arasında ilk çevrim sistemleri de yer alıyor. Hidrolik testler yapacağız ve yakıt simülatörlerini reaktöre yükleyeceğiz.” açıklamasında bulundu. Likhachev, Akkuyu NGS’nin önümüzdeki yıl Türkiye enerji sistemine dahil olması için ellerinden geleni yaptıklarını belirterek, projenin başarılı bir şekilde devam ettiğini vurguladı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.