DOLAR 32,2643 0%
EURO 34,7456 -0.02%
ALTIN 2.399,38-0,02
BITCOIN %
İstanbul
21°

PARÇALI AZ BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Mısır Cumhurbaşkanı: Süveyş Kanalı Gelirlerinde Ciddi Düşüş

Mısır Cumhurbaşkanı: Süveyş Kanalı Gelirlerinde Ciddi Düşüş

ABONE OL
Şubat 19, 2024 20:02
Mısır Cumhurbaşkanı: Süveyş Kanalı Gelirlerinde Ciddi Düşüş
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Abdulfettah es-Sisi’nin Açıklamaları

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi, ülkesinin küresel nakliye yolu olan Süveyş Kanalı’ndan elde ettiği gelirin yüzde 40 ile 50 arasında azaldığını söyledi. Sisi, Kahire’deki 2024 Mısır Uluslararası Sergi Merkezi Konferansı’nda yaptığı açıklamada, Süveyş Kanalı’nın gelirlerine ilişkin bilgi verdi.

Azalmaya Neden Olan Faktörler

Süveyş Kanalı gelirlerindeki düşüşün nedenlerini sıralayan Sisi, Mısır’ın Covid-19 salgınının etkileri, Ukrayna-Rusya krizi, Libya ve Sudan ile yaşadığı sınıra ilişkin sorunlar ve Gazze Şeridi’ndeki kriz gibi faktörlerin rol oynadığını belirtti.

UNCTAD’ın Açıklaması

Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Konferansı (UNCTAD) da daha önce yaptığı açıklamada, Kızıldeniz’deki saldırılar nedeniyle Süveyş Kanalı’ndan haftalık geçişlerin son iki ayda yüzde 42 azaldığını duyurmuştu.

Süveyş Kanalı, Avrupa ile Asya arasındaki en kısa nakliye yolu olması ve Mısır’ın başlıca döviz kaynaklarından biri olarak kabul edilmesiyle dünyanın en önemli kanal ve boğazlarından biri konumunda bulunuyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.