DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

MEB, Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası Hakkında Açıklama Yaptı
  • Spor Tv Haber
  • Eğitim
  • MEB, Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası Hakkında Açıklama Yaptı

MEB, Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası Hakkında Açıklama Yaptı

ABONE OL
Mart 23, 2024 19:01
MEB, Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası Hakkında Açıklama Yaptı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

MEB: “Millî Eğitim Şûrası Yönergesi İle Çalışmalar Yürütülecek”

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği ve MEB Şûrası ile ilgili açıklamada bulundu. Bakanlık, internet sitesinde yer alan açıklamada bazı basın yayın organlarında çıkan Millî Eğitim Şûrası Yönetmeliği’nin kaldırıldığı ve MEB Şûrası’nın artık toplanmayacağı yönündeki haberlerin gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Millî Eğitim Şûrası Tarihi ve Rolü

Millî Eğitim Şûrası, 1921 yılında Maarif Kongresi adı altında Anadolu’nun işgal altında olmayan bölgelerinden heyetlerin katılımıyla başlayan eğitimle ilgili meselelerin görüşüldüğü bir platformdur. Türk millî eğitim sisteminin tarihinde ve gelişiminde önemli rol oynayan 20 Millî Eğitim Şûrası gerçekleştirilmiştir.

21. Millî Eğitim Şûrası Hazırlıkları

Bakanlığın ilgili birimleri tarafından 21. Millî Eğitim Şûrası için yapılan hazırlıklar kapsamında, çeşitli konularda teknik ön çalışmalar planlanmış durumdadır. Dijital vatandaşlık, eğitimde yapay zeka, öğretmen ve yönetici yetiştirme, teknoloji kullanımı ve etik gibi konular üzerinde çalışmalar yürütülmektedir.

Bakanlığın bilimsel danışma kurulu olan şûra, eğitim öğretimle ilgili konuları tetkik etmeye ve tavsiye kararları almak amacıyla toplanmaya devam edecektir. Amaç, kalite, eşitlik ve etkililik ilkeleri doğrultusunda Türk millî eğitim sistemini geliştirmek ve niteliği yükseltmektir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.