DOLAR 32,5166 0.15%
EURO 34,8891 0.02%
ALTIN 2.437,800,15
BITCOIN 2047166-1,13%
İstanbul
17°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İdiopatik Hipersomni: Yetersiz Uykunun Ötesindeki Uyku Hastalığı

İdiopatik Hipersomni: Yetersiz Uykunun Ötesindeki Uyku Hastalığı

ABONE OL
Nisan 9, 2024 23:01
İdiopatik Hipersomni: Yetersiz Uykunun Ötesindeki Uyku Hastalığı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Sabahları Zor Uyanmanın Ardındaki Gerçek: İdiopatik Hipersomni

Bazı insanlar için iyi uyusalar dahi gün boyu yorgun hissetmek, idiopatik hipersomnin (IH) belirtilerinden biri olabilir. İngiltere’de yaşayan 41 yaşındaki Sarah Morgan, gündüzleri sürekli yorgun olduğunu fark edince şaşkınlığını gizleyememiş. Gecede on saatten fazla uyusan bile, hala gündüz şekerlemelere ihtiyaç duymak gibi belirtiler IH’nin işaretleri arasında.

Tehlike Altında Olanlar: İdiopatik Hipersomni ve Etkileri

İdiopatik hipersomni yeterince tanınmayan ve sıklıkla sakatlığa sebep olan bir uyku bozukluğudur. Dr. Paul Reading’e göre, IH hayatın her alanına müdahale edebilir ve depresyon gibi diğer durumlarla karıştırılabilir. Bu da etkilenenlerin yanlış tedavilere yönlendirilmesine neden olabilir.

Nedeni Belirsiz Bir Uyku Bozukluğu: İdiopatik Hipersomni

Uyku ve nefes alma uzmanı Dr. Alanna Hare, aşırı uyuşukluğun farklı sebepleri olabileceğini belirtiyor. Ancak, IH’nin tam olarak neden kaynaklandığının hala bilinmediğini söylüyor. Hipotalamus gibi ana uyku merkezlerine bakılan beyin taramaları normal çıkabiliyor ancak, mikro uykular ve diğer belirtilerle tanımlanabilen IH, yaklaşık 25.000 yetişkini etkiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.