DOLAR 32,3870 -0.3%
EURO 34,7837 -0.1%
ALTIN 2.404,61-0,73
BITCOIN %
İstanbul
13°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ev Hanımlarına Emeklilikte Yeni Dönem: Üçte Bir Prim Desteği!

Ev Hanımlarına Emeklilikte Yeni Dönem: Üçte Bir Prim Desteği!

ABONE OL
Nisan 17, 2024 20:01
Ev Hanımlarına Emeklilikte Yeni Dönem: Üçte Bir Prim Desteği!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev Hanımlarına Emeklilik Kapısı Açılıyor

İş yerlerinde çalışan ve primleri işletme sahibi tarafından ödenen çalışanlar gibi, ev hanımları da emekli olabilecek. İsteğe bağlı sigorta ile ev hanımları emekli olabilecekler.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı’ndan Açıklama

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ev kadınlarına üçte bir prim desteğinin verilmesi konusundaki çalışmaların başlatıldığını açıkladı. Bakan Işıkhan, bu desteğin asgari ücretle sınırlı olacağını belirtti.

Ev Hanımlarının İsteğe Bağlı Sigortalılık Şartları

Ev kadınlarının isteğe bağlı sigortalı olabilmeleri için aranan şartlar arasında 18 yaşından büyük olmaları ve başka bir yerde çalışmamaları gerekiyor. Ayrıca evde el işi yaparak kazanç elde etmeleri gerekmektedir.

Başvuru Şartları ve Süreci

Ev hanımlarının isteğe bağlı sigortalı olabilmeleri için vergi dairesinden Gelir Vergisi mükellefi olmadıklarına dair yazı almaları gerekmektedir. Ardından ‘İsteğe Bağlı Sigorta Giriş Bildirgesi’ doldurularak başvuru yapılabilir.

Emeklilik Şartları ve Süreci

Emeklilik için kadın sigortalılar Bağ-Kur kapsamında 9000 gün prim ödemek zorundalar. Diğer şartlar ve emeklilik süreci üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.