Adalet Bakanı Tunç, Türkiye Noterler Birliği’nin 53. Olağan Kongresi’nde yaptığı konuşmada, Filistin’de yaşanan insan hakları ihlallerini eleştirdi. Tunç, 9 aydır devam eden katliamın dünyanın gözü önünde gerçekleştiğini belirterek, uluslararası kuruluşların etkisiz kaldığını vurguladı.
Bakan Tunç, noterlik müessesesinin adaletin sağlanması ve korunması açısından önemli bir rol üstlendiğini ifade etti. Noterlerin işlemlere resmiyet kazandırarak hukuki uyuşmazlıkları azalttığını belirten Tunç, noterlerin ihtilaflara mani olduğunu vurguladı.
Bakan Tunç, son 22 yılda 1154 noterlik kurulduğunu, noterlik hizmetlerinde kredi kartıyla ödeme ve parmak izi kimlik doğrulama sistemlerinin hayata geçirildiğini açıkladı. Ayrıca nöbetçi noterlik uygulamasının da büyük ilgi gördüğünü belirtti.
Adalet Bakanı Tunç, noterlerin işlerini kolaylaştırmak amacıyla yapılan düzenlemelerin yanı sıra Yargı Reformu Strateji Belgesi ve İnsan Hakları Eylem Planı hazırlıklarının son aşamada olduğunu duyurdu. Bu belgelerde noterlerin de yer alacağını belirten Tunç, noterlik mesleğinin gelişimi için çaba göstereceklerini ifade etti.
Türkiye Noterler Birliği Başkanı Emine Çağlayan, kongrede yaptığı konuşmada kadın haklarına vurgu yaparak, Birliğin ilk kadın başkanı olarak görev yaptığını hatırlattı. Çağlayan, seçimde aday olmayacağını ve yeni seçilecek başkana başarılar dilediğini açıkladı.
Türkiye Noterler Birliği 53. Olağan Kongresi’nde yapılan seçimler, 9 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.