DOLAR 32,3218 0.21%
EURO 35,1122 -0.06%
ALTIN 2.295,840,82
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yerli besteci ve Söz Yazarı Engin Bayrak’ın Yeni Teklisi Öpçem Valla Bugün 26 Ağustos’ta  Müzikseverlerle Buluşuyor!
  • Spor Tv Haber
  • Gündem
  • Yerli besteci ve Söz Yazarı Engin Bayrak’ın Yeni Teklisi Öpçem Valla Bugün 26 Ağustos’ta Müzikseverlerle Buluşuyor!

Yerli besteci ve Söz Yazarı Engin Bayrak’ın Yeni Teklisi Öpçem Valla Bugün 26 Ağustos’ta Müzikseverlerle Buluşuyor!

ABONE OL
Ağustos 26, 2022 12:47
Yerli besteci ve Söz Yazarı Engin Bayrak’ın Yeni Teklisi Öpçem Valla Bugün 26 Ağustos’ta  Müzikseverlerle Buluşuyor!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Eklektik müzik kültürünün dinamikleri değişirken, besteci, müzisyen ve yazar Engin Bayrak, Balkan enstrümanlarının makamsal ezgi ve oryantal elektro-pop ritimlerini buluşturduğu teklisi Öpçem Valla’yı 26 Ağustos’ta tüm dijital müzik platformlarında dinleyicilerle buluştu. Ozan Uğur Yıldız’ın yönettiği Bando35’in de yer aldığı şarkının video klibinde makamsal tınıları çağdaş şehir yaşantısıyla buluşturan besteci ve yazar; sade söz ve ezgi kalıplarını kullanarak da akılda kalıcı bir eser sunmayı amaçladığını paylaştı.

Farklı felsefi ve sanat anlayışlarından doğan eklektik müzik kültürünün dinamikleri değişmeye devam ediyor. Son olarak besteci, müzisyen ve yazar Engin Bayrak, Balkan enstrümanlarının makamsal ezgiler ve oryantal elektro- pop ritimlerini buluşturduğu teklisini 26 Ağustos’tan itibaren tüm dijital müzik platformlarında ve YouTube’da dinleyicilerle buluşturmaya hazırlanıyor.

Daha önce İncir Reçeli filmi ve Yedi Güzel Adam dizisinin tema müziklerini besteleyerek adını duyuran Engin Bayrak, 2022 hedeflerindeki ‘2 ayda 1 şarkı’ planının sözü, müziği kendisine ait olan ilk teklisi “Öpçem Valla’ ile postmodernizme eleştirel bir yorum katıyor. Şarkıda ‘kanca’ olarak adlandırılan sade söz ve ezgi kalıplarını kullanarak da akılda kalıcı bir eser sunmayı amaçlıyor.

Eklektik müzik dinleyicilerine alışılagelmiş cover’lar yerine, yeni tarzlarda özgün tınılar sunmayı amaçladığını belirten müzisyen ve yazar Engin Bayrak, yeni teklisiyle ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Bir fanatiğin bakış açısından yazdığım şarkı sözleri müziği ile birlikte aslında sözlü bir karikatür, bir hiciv. Akustik, elektro-pop ve oryantal melezi olan yeni şarkım Öpçem Valla’da trompet ve saksafon gibi enstrümanların çıkan makamsal motifleriyle de yeni bir tını oluşturmaya çalıştık. Şarkının klibinde de şehir yaşantısının bölünme ritüelini yansıtmak için de bir hurdalık kullandık ve bu sayede izleyicilere yeni dünyamızın bir seyrini sunduk. Apple, Spotify, YouTube ve Fizy dahil tüm dijital platformlarda yayınlanan, 2022 hedeflerimin başlangıç niteliğindeki şarkım. 2 ayda bir sözü, müziği bana ait olan yepyeni eserler paylaşıp sonrasında konserlere başlayarak müzikseverlerle keyifli anlar paylaşmayı hedefliyorum.”

Müzik dünyasından postmodernizm eleştirisi

Şarkının sözlerinin ilk taslağını 2019’da yazdığını ve sözlerin günlük dildeki akıcı kalıplardan oluştuğunu söyleyen Engin Bayrak’ın paylaştığı bilgilerden hareketle şarkının çalgı sololarını kendisinin bestelemesinin ve notasyonlarını kendisinin yapmasının yanı sıra enstrüman müzisyenlerinin kendi yorumlarını katmaları için de teşvik ediyor. Eserde “En iyi bağımsız bandolardan biri” diye bahsedilen Bando35 grubundan Barış Yazıcıer’in Alto Saksafon, Mert Can Arslan ve Berkant Yazıcıer’in de trompet soloları yer alıyor. Şarkıda elektrikli ve bas gitarın sade, güçlü ritimleri, oryantal yeni dalga elektro popa dönüşen vurmalı perküsyon altyapısına eşlik ediyor.

Engin Bayrak, ’kanca’ olarak adlandırılan sade söz ve ezgi kalıplarını kullanarak akılda kalıcı bir eser oluşturmayı amaçlarken, Güney Birlik Metal şirketinin geri dönüşüm tesisinde çekilen video klip ile de postmodern yeni dünyaya özgün bir bakış açısı getiriyor.

Makamsal tınıların çağdaş şehir yaşantısı ile buluşması

Video klibin hurdalıkta çekilmesinin nedenlerinin başında, bazıları kullanılabilir olan, parçalanmış eşyaların yeni çağdaki insanların psikolojisini yansıtmasının bulunduğunu aktaran Engin Bayrak, insanların hayranlık duygusunu klipte farklı sanatsal unsurlarla yansıttığını ifade ediyor. Sanatçının deyimi ile “Ezen bir makine ile ezilen metal parçaların buluştuğu hurdalık arenasında bir hiciv şarkısı yükseliyor.” Ozan Uğur Yıldız’ın yönettiği, Bando35’in de yer aldığı, farklı dans sololarının da bulunduğu klipte Elif Çarhoğlu özel koreografisiyle dans figürlerini sergiliyor. Engin Bayrak’ın klibe dair yorumlarına göre sanatçı izleyicilere videoda çok kültürlü müziğin ve eski makamsal tınıların çağdaş şehir yaşantısıyla entegre edilmesini profesyonel bir bakış açısıyla sunuyor.

Engin Bayrak’ın ifadeleri ile “Öpçem Valla” adlı şarkı

Hurdalıktaki bu parçalanma ritüelini bir tür “tersine yüceltme” ile ortaya koymak için yazılmış bir şarkıyı dinliyorsunuz.

Saatlerce durup iş makinesi seyreden insanların hayranlığı gibi kendinizi Bakır üflemeli çalgıların Balkan esintisine ve oryantal dans ritimlerin akışına bırakın. Şarkının çok bölümlü kurgusu sizi makamsal tınılara ve çağdaş şehir müziğinin pop diyarına taşıyacaktır.

Sanatçı – Instagram – Engin Bayrak: https://www.instagram.com/enginbayrakmusic/

Bando – Instagram – Bando35: https://www.instagram.com/bando35brass/

Yönetmen – Instagram – Ozan Uğur Yıldız: https://www.instagram.com/yildizozanugur/

Şarkının klibi:

 

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.