DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
14°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yeni Yönetmelikle Hurda Gemi Teşvikinde Değişiklikler

Yeni Yönetmelikle Hurda Gemi Teşvikinde Değişiklikler

ABONE OL
Mart 24, 2024 20:02
Yeni Yönetmelikle Hurda Gemi Teşvikinde Değişiklikler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yürürlüğe Giren Yönetmelikle Neler Değişti?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından yayımlanan yeni yönetmelikle beraber hurdaya ayrılan Türk bayraklı gemilerin yerine yeni gemi inşa edilmesini teşvik eden kurallarda önemli değişiklikler yapıldı.

Teşvikten Faydalanmak İsteyenler İçin Yeni Düzenlemeler

20 yaş ve üzeri hurdaya ayrılacak ticari gemi, deniz ve iç su araçları için ağırlık üst sınırı 5 bin grostondan 50 bin grostona yükseltildi. Artık hurda teşviki başvuruları her yılın haziran ayında yapılması zorunluluğu kaldırıldı.

Başvuru ve Değerlendirme Süreçleri

Bakanlık bütçe imkanları doğrultusunda her yıl en fazla 10 gemi için değerlendirme yapacak. Başvurusu kabul edilenler, yeni geminin inşasına yönelik 7 ay içerisinde sözleşme yaparak belgelerini Denizcilik Genel Müdürlüğü’ne ibraz etmek zorunda olacak.

Diğer Önemli Noktalar

Başvuru aşamasında hurdaya ayrılacak gemiye ait belgelerin sunulması gerekecek ve hurda teşvik tutarı ödemesi için gerekli prosedürler bulunmaktadır. Yönetmeliğin geçiş hükümlerini düzenleyen geçici 1’inci madde ise yürürlükten kaldırılmıştır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.