DOLAR 32,5728 0.26%
EURO 34,9988 0.06%
ALTIN 2.460,621,02
BITCOIN %
İstanbul
17°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Polifarma İlaç, sektörün en fazla Ar-Ge projesi yürüten firmaları arasında 4. sırada!
  • Spor Tv Haber
  • Gündem
  • Polifarma İlaç, sektörün en fazla Ar-Ge projesi yürüten firmaları arasında 4. sırada!

Polifarma İlaç, sektörün en fazla Ar-Ge projesi yürüten firmaları arasında 4. sırada!

Türkiye’de 36 yıldır toplum sağlığına ve sağlık sektörüne katkı sağlayan, yüzde 100 yerli sermayeli Polifarma, Türkiye’de ilaç sektöründe en fazla proje yürüten 4. firma olarak listeye girme başarısını gösterdi.

ABONE OL
Temmuz 28, 2022 13:17
Polifarma İlaç, sektörün en fazla Ar-Ge projesi yürüten firmaları arasında 4. sırada!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Polifarma İlaç, ekonomi ve iş dünyası portalı Turkishtime tarafından bu yıl 9’uncusu gerçekleştirilen ’Ar-Ge Merkezlerinde En Fazla Proje Yürüten Şirketler’ araştırmasında geçtiğimiz hafta tüm sektörlerde ‘En Fazla Proje Yürüten İlk 10 Firma’ arasında yer almıştı.

 

70 ülkeye ihracat gerçekleştirmeye devam ediyor

Araştırmanın devamında yayınlanan ‘İlaç Sektöründe En Fazla Proje Yürüten Firmalar’ listesinde sıralamada 4. olan Polifarma, bu araştırmayla Ar-Ge’deki gücünü bir kez daha ortaya koymuş oldu. Yüzde 100 Türk sermayeli, 70 ülkeye ihracat yapan Polifarma, kurduğu PolAr-Ge merkezinde hem Türkiye hem dünyanın sağlığı için çalışmaya devam ediyor.

 

Polifarma, aynı zamanda PolAr-Ge merkezinde çalışan kadın çalışan sayısı ile aynı araştırmada tüm sektörlerde ‘Ar-Ge merkezinde çalışan kadın çalışan sayısı’ sıralamasında da ilk 50’de yer almıştı.

 

Polifarma, Ar-Ge çalışmalarını orijinal moleküller üzerinde yoğunlaştırdı

 

Son dönemde Ar-Ge yatırımları ve devam ettirdiği projeler ile orijinal moleküller üzerinde çalışmaya ve sonuçlarını da almaya başlayan Polifarma, artık Türkiye’de orijinal molekül yaratılmaz yargısını da kırmayı hedefliyor. Hammadde üretimi ile yakın zamanda Türkiye ve Dünya’da orijinal çalışmaları ile de adını daha çok duyuracak.

 

 

Polifarma İlaç Hakkında:

Hastane ürünleri alanında Türkiye’nin en çok tercih edilen Polifarma’nın yolculuğu, merhum Eczacı Necdet Nuri Kumrulu’nun 1963 yılında kurulan Aroma İlaç’a 1983 yılında ortak olması, ardından ise 1992 yılında şirketi satın alarak faaliyetlerine aynı adla devam etmesiyle başlıyor. Bugün, 36 yıllık geçmişe sahip, %100 yerli sermayeli bir ilaç firması olarak pazar lideri olduğu serum üretiminin yanında, IV (damar yolu) ilaç portföyünü hızla geliştiriyor. 2021 itibarıyla girdiği reçeteli pazarlarda büyümeye devam ediyor.

 

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.