DOLAR 32,5915 0.35%
EURO 34,8715 0.38%
ALTIN 2.492,890,35
BITCOIN %
İstanbul
12°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Okul Dışarıda Günü 18 Mayıs’ta!

Okul Dışarıda Günü 18 Mayıs’ta!

Açık havada geçirdikleri zamanın çocukların gelişimine olan katkısına dikkat çekmeyi ve çocukların doğayla olan bağını güçlendirmeyi amaçlayan Okul Dışarıda Günü, bu yıl 18 Mayıs’ta gerçekleştiriliyor. Her yıl olduğu gibi Aktif Yaşam Derneği tarafından OMO’nun destekleriyle hayata geçirilen ve bu yıl odağına “ileri dönüşüm”ü alan Okul Dışarıda Günü için kayıtlar www.okuldisaridagunu.org adresinden devam ediyor.

ABONE OL
Mayıs 17, 2022 14:29
Okul Dışarıda Günü 18 Mayıs’ta!
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Aktif Yaşam Derneği’nin ilk kez 2018 yılında OMO’nun desteğiyle Türkiye’ye taşıdığı Okul Dışarıda Günü, 18 Mayıs’ta tüm çocukları açık havada öğrenme deneyimini yaşamaya ve doğa ile bağlarını güçlendirmeye davet ediyor. Geçen yıl başlatılan “Dünya için İyilik” hareketinin devamında bu yıl plastik başta olmak üzere “ileri dönüşüm” konusuna odaklanan Okul Dışarıda Günü’nün bir parçası olmak isteyen öğrenciler, öğretmenler ve ebeveynler www.okuldisaridagunu.org adresi üzerinden kayıt olabiliyor. Bugüne kadar Türkiye’den 33 bini aşkın yetişkinin katıldığı Okul Dışarıda Günü’ne katılan çocuk sayısı da iki milyona yaklaştı.

 

Çocukların doğa ile bağını güçlendiren davet: Okul Dışarıda Günü

Okul Dışarıda Günü’nde bir yandan çocukların açık havada geçirdiği zamanın bilişsel gelişimlerinin yanı sıra, zihinsel ve fiziksel sağlık açısından getirdiği kazanımlara dikkat çekilirken bir yandan da çocukların doğa ile bağının güçlenmesi hedefleniyor. Bu yıl odağına ileri dönüşümü alan Okul Dışarıda Günü kapsamında kayıt yaptıran öğretmen ve ebeveynler, proje web sitesinde sunulan kaynak içeriklerden de faydalanarak çocuklara sürdürülebilir yaşam pratiklerini öğretme fırsatı buluyor; çocuklar okulda veya dışarıda yapılan aktivitelerle açık havada oyunla öğrenmenin keyfini yaşıyor.

 

OMO herkesi iyilik için kirlenmeye çağırıyor

Çocukların gelişiminde önemli olan keşiflere 20 yıla yakın süredir “Kirlenmek Güzeldir” diyerek ilham veren ve 2018 yılından bu yana Türkiye’de Okul Dışarıda Günü’nü destekleyen OMO, bu yıl hayata geçirdiği “İyilik için Kirlenmek Güzeldir” projesiyle plastiklerin geri dönüşümüne odaklanıyor. OMO bu proje öncesinde de Okul Dışarıda Günü’nde gerçekleştirilen “Hayalimdeki Dünya” etkinliğinde çocukların resmettiği geri dönüşüm yapılan temiz bir gezegen hayalini bir enstelasyonla somutlaştırmıştı. 900 plastik şişeye yeniden hayat vererek enstalasyona dönüştürülen resim, çocukların esenlikleri ve gelecekleri için hep birlikte harekete geçmek gerektiğine işaret ediyordu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.