DOLAR 32,9949 -0.11%
EURO 35,8195 -0.26%
ALTIN 2.528,010,83
BITCOIN 22396551,01%
İstanbul
25°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Metosan Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Muhammed Meto: Türk Sanayisinde Bir Başarı Öyküsü
  • Spor Tv Haber
  • Uncategorized
  • Metosan Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Muhammed Meto: Türk Sanayisinde Bir Başarı Öyküsü

Metosan Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Muhammed Meto: Türk Sanayisinde Bir Başarı Öyküsü

ABONE OL
Mayıs 21, 2024 11:56
Metosan Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Muhammed Meto: Türk Sanayisinde Bir Başarı Öyküsü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Metosan Yönetim Kurulu Başkanı ve İş İnsanı Muhammed Meto: Türk Sanayisinde Bir Başarı Öyküsü

 

Metosan Tekstil’in CEO’su Muhammed Meto, Türk sanayisinin güçlü firmalarından biri olan Metosan Tekstil’i yönetmektedir. Dünya çapında saygın firmalara tekstil hizmeti sunan Metosan, Türk ekonomisine önemli katkılar sağlamaktadır. Şirket, son yıllarda Avrupa’dan Ortadoğu’ya kadar geniş bir coğrafyaya tedarik sağlamaktadır.

Üç kuşaktır pamuğun içerisinde yer aldıklarını belirten genç iş insanı Muhammed Meto, firmanın faaliyetleri üzerine şu açıklamalarda bulundu: “Memleketimiz Hatay, uzun yıllardır ovadan beslenmektedir. Hatay gerçekten toprağı ile bereketli bir şehir, toprağı işleyen ekmeği dişler diye büyütüldük ve biz de çocukluğumuzu bu bereketli topraklarda geçirerek buna şahitlik ettik. Şu anda inşaat işleri ile de uğraşan öncü bir firmamız var. İnşaat şirketimizin temelini atan babamın kuşağı iplik fabrikası işletmekteydi. 2000’li yıllardaki krizle iflas ettiler, buna o yaşlarda canlı şahitlik ettik. Acı ama gerçek bir tecrübe oldu. Pamuğun işlenmesinden iplik haline gelene kadar geçen mükemmel evrelerin hepsi gözümüzün önünde oluyordu. Çok küçük yaşlarda çocukluğumuz fabrikada pamuk balyalarının üzerinde koşturarak geçti. O dönemlerden içime işlemiş olacak ki, içimde her zaman pamuğa, ipliğe ve tekstil ürünlerine heves vardı. Eğitimimi İstanbul’da tamamladıktan sonra memleketimde, aile büyüklerimin kapatmak zorunda kaldığı yerde, aynı zeminde, aynı ambarlarda ve aynı idari binada bir fabrika açtım. Bu durum benim için çok özel ve zirve bir duyguydu. Bazı şeylerin tarifi olmaz, bu durum da onlardan biriydi. Canla başla değer katarak bugünlere geldik.”

Meto, ayrıca depremden dolayı büyük kayıplar yaşadıklarını belirtirken, “Canlar hariç her şey yerine geliyor. Rabbim vatanın bir karış toprağına bu acıyı yaşatmasın. Şu anda üretimi durdurmuş vaziyetteyiz, yakın tarihte tekrar start vereceğiz,” dedi.

Genç iş insanı Muhammed Meto, inşaat işlerine de ağırlık verdiklerini ve babasıyla beraber olmaktan büyük keyif aldığını ifade etti. “Hayatta en büyük destekçim ve ilham kaynağım babamdır. Bizlere çok güzel bir isim bıraktı, bundan daha büyük bir servet yok. Umarım onun kadar başarılı ve azimli olabilirim.” diyerek aile bağlarının ne kadar kuvvetli olduğunu gösterdi. Hedeflerinin, yaptıkları iş ne olursa olsun, hangi sektörde koşarlarsa koşsunlar o sektörün öncüsü olmak olduğunu belirterek sözlerini sonlandırdı.

Muhammed Meto, Türk sanayisinin güçlü firmalarından biri olan Metosan Tekstil’in başarısındaki kilit isim olarak, hem Türkiye ekonomisine yaptığı katkılarla hem de güçlü aile bağları ve azmiyle adından söz ettirmeye devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.