DOLAR 32,4559 -0.04%
EURO 34,9031 0.27%
ALTIN 2.430,43-0,33
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Müzakerelerinde İlerleme Sağlanamadı
  • Spor Tv Haber
  • Dünya
  • İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Müzakerelerinde İlerleme Sağlanamadı

İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Müzakerelerinde İlerleme Sağlanamadı

ABONE OL
Mart 4, 2024 18:03
İsrail ve Hamas Arasındaki Esir Değişim Müzakerelerinde İlerleme Sağlanamadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İsrail, Hamas’ın Şartlarına İtiraz Etti

İsrail devlet televizyonu KAN’ın haberine göre, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun müzakerelerde ısrar ettiği şartlar savaş kabinesi tarafından reddedildi. Netanyahu’nun isteği üzerine Hamas’tan, Gazze Şeridi’nde hayatta olan İsrailli esirlerin serbest bırakılması karşılığında İsrail hapishanelerinde tutulan Filistinli esirlerin listesinin sunulması talebine itiraz edildi.

Müzakerelerin İlerlemesini Engelleyen Detay

İsrail savaş kabinesi, Netanyahu’nun talebinin görüşmelerin ilerleyen aşamalarında ele alınabileceğini belirtirken, şu an için her İsrailli esir için hangi Filistinli esirin serbest bırakılacağına ilişkin liste talebinin müzakereleri zora soktuğunu dile getirdi. İsrail Başbakanlık Ofisi, konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapmadı.

Müzakereler Sürüyor

Kahire’de Mısır, ABD, Hamas ve Katar’ın katılımıyla devam eden müzakerelerde taraflar arasındaki fikir ayrılıklarının giderilmesi amaçlanıyor. Ancak İsrail, Hamas’ın şartları sağlamadığı gerekçesiyle Kahire’ye heyet göndermeyeceğini duyurmuştu. Görüşmelerin ilk aşaması sona erdi ve bugün tekrar başlayacak.

Önceki çatışmalarda öldürülen İsrailli esir sayısının 70’i aştığı bilgisi paylaşılırken, 136 İsrailli esirin Gazze’de olduğu belirtiliyor. Ayrıca ABD medyası, Joe Biden yönetimi ile İsrail arasında rehinelerin serbest bırakılması konusunda anlaşma sağlandığını, Hamas’ın yanıtının beklendiğini aktardı.

Çatışma ve Esir Değişimi

7 Ekim’den bu yana devam eden çatışmalarda 13 bin 230’u çocuk, 8 bin 860’ı kadın olmak üzere 30 bin 534 Filistinli yaşamını yitirirken, 71 bin 920 kişi yaralandı. 24 Kasım 2023’te başlayan “insani ara”da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı olarak serbest bırakıldı. Ancak İsrail, binlerce Filistinli esiri hala hapiste tutmaya devam ediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.