DOLAR 32,3302 0.24%
EURO 35,0763 -0.16%
ALTIN 2.299,360,97
BITCOIN %
İstanbul
19°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ISM Minibar, kendi sektöründe I-Rec Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan ilk şirket oldu
  • Spor Tv Haber
  • Gündem
  • ISM Minibar, kendi sektöründe I-Rec Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan ilk şirket oldu

ISM Minibar, kendi sektöründe I-Rec Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan ilk şirket oldu

Türkiye’de ve Avrupa’da peltier teknolojisi ile çevreci, düşük enerji tüketimli minibar üretimini gerçekleştiren ilk firma olan ISM Minibar, yeni ve çevre dostu ürünlere yönelik tasarım ve geliştirme çalışmaları ile sektöre öncülük ediyor. ISM Minibar 1 Ocak 2022 ila 31 Aralık 2026 tarihleri arasında, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan üretim tesislerinde yenilenebilir kaynaklardan 5000 MWh elektrik üretmeyi taahhüt ederek I-REC Uluslararası Yenilebilir Enerji Sertifikası’nın sahibi oldu.

ABONE OL
Mart 31, 2022 10:55
ISM Minibar, kendi sektöründe I-Rec Yenilenebilir Enerji Sertifikası alan ilk şirket oldu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Daha temiz ve sürdürülebilir bir çevre için yenilenebilir enerji giderek artan bir öneme sahip. AB Komisyonu, Avrupa Yeşil Mütabakatı kapsamında 2030 yılına kadar sera gazı emisyonlarını %55 azaltmayı taahhüt ediyor ve 2050 yılına kadar iklim nötr olmayı hedefliyor. Bu durum, mevcut sera gazı emisyon seviyelerinin önümüzdeki yıllarda önemli ölçüde düşmesini gerektiriyor.

 

Çevreye duyarlı ürünler üretme konusunda sektörüne öncülük eden İnci Holding’in otel ekipmanları sektöründe lider iştiraki ISM Minibar, çevre konusunda birçok ilke imza atıyor. Şirket, Türkiye’de peltier teknolojisi ile çevreci, düşük enerji tüketimli minibar üretimini gerçekleştiren ilk firma konumunda. ISM Minibar, son olarak elektriğini yenilenebilir enerji kaynaklarından üretmeyi taahhüt ederek RECS International tarafından geliştirilen I-REC Yenilebilir Enerjisi Sertifikası almaya hak kazandı. I-REC, elektriğin yenilenebilir enerji kaynaklarından üretildiğini belgeleyen uluslararası sertifikasyon sistemidir.

 

Bu taahhüdü ile ISM Minibar bir ilke daha imza atarak kendi sektöründe I-Rec Sertifikası da alan ilk şirket oldu. Bu sertifika ile ISM Minibar, Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde yer alan üretim tesislerinde enerji verimliliği ve yeşil enerji üretim projeleri ile 01.01.2022 – 31.12.2026 tarihleri arasında yenilenebilir kaynaklardan 5000 MWh elektrik üretmeyi taahhüt ediyor.

 

Konu ile ilgili açıklama yapan ISM Genel Müdürü Niyazi Şencan, konaklama ve ağırlama sektöründe çevreye duyarlı ve kaliteli ürünler üretmedeki öncü kuruluş olma geneleneklerini yıllardır sürdürdüklerini ifade etti. Şencan, “Gerek ürettiğimiz ürünlerle gerekse almış olduğumuz aksiyonlarla çevreye duyarlılığımızı yıllardır her platformda göstermekteyiz.

2021 yılı içerisinde sürdürülebilirlik önceliklerimiz doğrultusunda, karbonsuzlaşma yol haritalarımızı belirledik. Rekabet avantajımızı koruyacak; küresel ısınmayı 1.5 derece ile sınırlandıran hedefler seçtik. 2030 yılı için; referans yılımız olan 2018’e göre %50 mutlak azaltım hedefi koyduk ve karbonsuzlaşma yolumuzda, karbon azaltım aksiyon planlarımızı belirledik. Enerji verimliliği ve yeşil enerji üretim projeleri içeren aksiyon planlarımızı hayata geçirmeye başladık. Bu aksiyonlarımıza bugün bir yenisini daha ekledik. Sıfır Atık Belgesi’nden sonra, üretim dahil fabrika genelinde kullandığımız tüm elektrik enerjisini yenilenebilir enerji kaynaklarından sağlamayı taahhüt ettik. Bu sayede Mart 2022 tarihi itibarı ile karbon nötr bir şirket haline geliyoruz. ISM Minibar olarak gelecek nesillere karşı sorumluluklarımızın farkındayız ve bu yolda 3 yıllık eylem planımız dahilinde çalışmalarımızı sürdürmekteyiz. Verimlilik çalışmaları ile net sıfıra doğru yol almayı hedefliyoruz. ”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.