DOLAR 32,3221 0.2%
EURO 35,0608 -0.22%
ALTIN 2.310,051,45
BITCOIN %
İstanbul
16°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

İlk defa Türkiye’den bir oto galeri Metaverse’e girdi

İlk defa Türkiye’den bir oto galeri Metaverse’e girdi

ABONE OL
Ocak 24, 2023 06:50
İlk defa Türkiye’den bir oto galeri Metaverse’e girdi
0

BEĞENDİM

ABONE OL

İstanbul, 23 Ocak 2023 – Oto galeri firması ERC Auto Samsun, Metaverse’e giriş yaptı. Üç boyutlu sanal dünya platformu olan Decentraland’de dijital bir galeri açan firma, Türkiye’de bir ilki gerçekleştirdi.

İlk olarak 90’lı yıllarda ortaya atılan Metaverse kavramı, teknolojik gelişmeler sayesinde uygulanabilir hale geldi. Yaşanan gelişmeler ışığında çağa ayak uydurmak için çalışan ERC Auto Samsun, Türkiye’de bir ilke imza attı ve mevcut galerisinin dijital ikizini Decentraland platformunda hizmete sundu. Firmanın dijital galerisinde elektrikli araçlar sergileniyor.

Müşteriler için yeni bir deneyim

Teknoloji dünyasındaki gelişmelerin otomotiv sektöründeki satın alma alışkanlıklarını da etkilediğine dikkat çeken ERC Auto Samsun yetkilileri, proje hakkında şu açıklamayı yaptı: “Değişen koşullara hızlıca uyum sağlamak adına başlattığımız bu projeyle müşterilerimize yeni bir deneyim sunmayı hedefliyoruz. Dünyada ve Türkiye’de pek çok otomobil alıcısı karar vermeden önce internet üzerinden araştırma yapıyor. Gerçekleştirdiğimiz projeyle bu deneyimi daha ileri boyuta taşıyacak. Üstelik bu çalışmada Türkiye’de teknoloji denince akla gelen önemli isimlerden biri olan Serdar Kuzuloğlu’yla da bir iş birliği planlıyoruz.”

ERC Auto Samsun’u bünyesinde barındıran Albayrak Finansman Yönetimi Holding, dijital dönüşüm projelerine büyük önem veriyor. Holding, bu kapsamda teknoloji yatırımlarına odaklanıyor ve ARGE çalışmalarına devam ediyor.

Mercedes EQS, Audi e-Tron ve VolvoEX90 model araçları gösterime sunan ERC Auto Samsun’un dijital galerisi; Decentraland platformunun merkezine yakın bir nokta olan,  -26 -7 konumunda yer alıyor. Galeriyi görmeye gelen ziyaretçiler; söz konusu araçların dijital modellerini inceleyebiliyor, firmanın sosyal medya hesaplarına ve online mağaza linklerine erişebiliyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.