DOLAR 32,4039 -0.09%
EURO 34,6435 -0.53%
ALTIN 2.390,06-1,83
BITCOIN %
İstanbul
15°

PARÇALI BULUTLU

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Filistin Sorunu Arap Birliği Toplantısı Gündeminde

Filistin Sorunu Arap Birliği Toplantısı Gündeminde

ABONE OL
Nisan 3, 2024 18:03
Filistin Sorunu Arap Birliği Toplantısı Gündeminde
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Arap Birliği Gazze Şeridi’ndeki Durumu Toplantıda Değerlendiriyor

Arap Birliği delegesi Muhanned el-Akluk, İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve etkileri konusunda uyarılarda bulundu.

Akluk’tan Çağrı: BMGK’den İsrail’e Yaptırım Uygulamasını İstedi

Muhanned el-Akluk, İsrail’in uluslararası hukuka uymayı reddettiğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’ni Gazze’de ateşkes sağlamaya ve İsrail’e karşı yaptırımlar uygulamaya çağırdı.

Olağanüstü Toplantı: Arap Birliği Üye Ülkeleri Bir Araya Geldi

Arap Birliği, Gazze’deki gelişmeleri ele almak üzere daimi delegeler düzeyinde olağanüstü toplantı kararı almıştı. Toplantı, Kahire’de Moritanya’nın Mısır Büyükelçisi ve Arap Birliği Konseyi Başkanı Hüseyin Sidi Abdullah Aldi başkanlığında gerçekleşti.

Toplantıda Neler Konuşulacak?

Arap Birliği Genel Sekreter Yardımcısı Husam Zaki ve üye ülkelerin delegelerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, Filistin’in talepleri ve Arap ülkelerinin desteğiyle, “soykırım suçunu ve İsrail’in Filistin halkına karşı uyguladığı açlık ve yerinden etme politikasını durdurmaya yönelik Arap ve uluslararası eylemin” tartışılacağı belirtildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.