DOLAR 32,3323 -0.1%
EURO 34,8662 0.14%
ALTIN 2.390,98-0,23
BITCOIN 20121844,69%
İstanbul
12°

HAFİF YAĞMUR

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Fed’in Finansal İstikrar Raporu: Enflasyon ve Politika Belirsizliği Ana Riskler
  • Spor Tv Haber
  • Ekonomi
  • Fed’in Finansal İstikrar Raporu: Enflasyon ve Politika Belirsizliği Ana Riskler

Fed’in Finansal İstikrar Raporu: Enflasyon ve Politika Belirsizliği Ana Riskler

ABONE OL
Nisan 20, 2024 20:02
Fed’in Finansal İstikrar Raporu: Enflasyon ve Politika Belirsizliği Ana Riskler
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed, Finansal İstikrar Raporu’nda İnatçı Enflasyon ve Sıkı Para Politikasını Vurguladı

Federal Rezerv (Fed), Amerikan finansal sistemindeki mevcut durumu değerlendirdiği Finansal İstikrar Raporu’nun nisan sayısını yayımladı. Rapor, inatçı enflasyon ve sıkı para politikası etkilerinin piyasa katılımcıları arasında en çok belirtilen risk olduğunu kaydetti. Piyasa katılımcıları, enflasyonun yeniden hızlanmasının faiz oranlarını beklenenden daha uzun süre yüksek tutabileceğini belirtti.

Politika Belirsizliği ve Jeopolitik Riskler Öne Çıkıyor

Raporda, kalıcı enflasyonist baskıların beklenenden daha kısıtlayıcı bir para politikası duruşuna yol açması riskinin en sık dile getirilen risk olduğuna dikkat çekildi. Ayrıca, Orta Doğu ve Ukrayna’daki gelişmelerin küresel ekonomi için risk oluşturduğu vurgulandı. Katılımcıların çoğunun, politika belirsizliğini bir risk olarak gördüğü raporda, ticaret politikası ve artan jeopolitik gerilimlerle ilgili diğer dış politika konularına da önem verildi. Fed’in raporunda, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinin de politika belirsizliği açısından önemli olduğu belirtildi.

Jeopolitik Gerilimlerin Ekonomik Faaliyetler Üzerindeki Olası Etkileri

Fed’in raporunda, Orta Doğu’daki çatışmalar ve Ukrayna’daki savaşın, enerji ve emtia piyasaları ile küresel değer zincirlerinde sürekli aksama olasılığı gibi küresel ekonomik faaliyetlere yönelik riskler oluşturabileceği belirtildi. Jeopolitik gerilimlerin veya politika belirsizliğinin daha da artmasının ekonomik aktiviteyi azaltabileceği ve enflasyonu ile finansal piyasalardaki oynaklığı artırabileceği ifade edildi.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.