DOLAR 32,3795 0.18%
EURO 35,0697 -0.02%
ALTIN 2.325,150,26
BITCOIN %
İstanbul
17°

AÇIK

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

ENERJİNİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

ENERJİNİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK

ABONE OL
Mart 18, 2022 07:26
ENERJİNİN KALBİ İSTANBUL’DA ATACAK
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Organizasyonu Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) tarafından gerçekleştirilecek Solar İstanbul Güneş Enerjisi, Enerji Depolama, Elektrikli Ulaşım ve Dijitalizasyon Fuarı ve Konferansı, enerji sektöründe ki bir çok yeniliğin sergilenmesine fırsat verirken eş zamanlı gerçekleştirilecek olan konferanslar ile birçok önemli başlık ve oturumlarda sektörün geleceğine ışık tutacak. Güneş enerji sektörü dışında, yeni enerji kaynağına ihtiyacı olan tüm sektörlerin dikkatini çekecek Solar İstanbul Fuarı’na;  sektörünün lideri konumunda olan 100’e yakın firma katılıyor. Yine ulusal ve uluslararası arenada söz sahibi 12 sektör derneği de fuarın destekçileri arasında yer alıyor.

‘’YÜZLERCE YENİ ÜRÜN VE TEKNOLOJİ SERGİLENECEK’’
Fuarla ilgili açıklama yapan Solar İstanbul organizatörü Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) Yönetim Kurulu Üyesi Feraye Gürel, sektörle ilgili dünyadaki son teknoloji ve ürünleri, Türkiye’deki sektör temsilcileri ve yatırımcılarla tanıştıracaklarını söyledi.

Gürel, “ ‘Enerji Dönüşümü Başladı’ mottosuyla başladığımız Solar İstanbul ile güneş enerjisi sektöründe uluslararası bir organizasyona ev sahipliği yapacağız. BİFAŞ olarak bu büyük ve önemli buluşmada sektöre yeni ufuklar açacağımıza inancımız tam. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK’dan temsilcilerin de yer alacağı Solar İstanbul Fuar organizasyonu, konferansları, oturumları ve etkinlikleriyle göz dolduracak. Alanında uzman isimler, önemli gelişmeler ve yenilikleri sektörle paylaşacaklar. Ayrıca fuarda sergilenecek yüzlerce yeni ürün ve teknolojiler de, sektörün geldiği nokta ve geleceğine ilişkin fikir vererek, yeni yatırımlara yol gösterecek  ’’ dedi.

‘’SOLAR İSTANBUL, YENİ BAŞLANGIÇLARIN MERKEZİ OLACAK’’

Uluslararası bir organizasyon olan Solar İstanbul’un dikkat çeken etkinlik ve programlarıyla sektörün buluşma noktası olduğunu kaydeden BİFAŞ Yönetim Kurulu Üyesi Güler, ‘’Yüzer GES, tarım GES, yeşil hidrojen, depolama ile sektöre yeni bakış açıları kazandırmayı hedefliyoruz. Ayrıca, enerji depolama, elektrikli ulaşım ve dijitalleşme konusundaki son gelişmeleri anlatan oturumlar da diğer öne çıkan başlıklar olacak. Adeta sektörün nabzını tutacağız. BİFAŞ tarafından gerçekleştirilecek Solar İstanbul, yeni başlangıçların merkezi olacak’’ diye konuştu.

“TÜM DÜNYADA DAHA FAZLA TANINACAK, YENİ PAZARLAR KAZANACAK’’

Solar İstanbul Fuarı’nın stratejik partnerleri GÜYAD, GÜNDER, GENSED  fuar organizasyon komitesi başkanı ve GENSED Asbaşkanı Tolga Murat Özdemir ise organizasyonun uluslararası bir marka değeri olduğuna dikkat çekti. Sektörün yeni teknoloji ve ürünlerle, dünyaca ünlü sivil toplum kuruluşları ve uluslararası şirketlerle tanışacağını vurgulayan

Asbaşkan Özdemir, ‘’Enerjide fosil kaynakların fiyatının yükselişinin negatif sonuçlarını ülke olarak son birkaç aydır yaşıyoruz. Bu nedenlerle yenilenebilir enerji üretimi için tüm dünyada müthiş bir çalışma var. Tek çözüm yerli ve yenilenebilir enerjiye yatırım yapmak. GES demek; istihdam, iktisat, özgürlük ve fayda demek. Güneş enerjisi diğer tüm kaynaklara kıyasla, çok daha fazla istihdam sağlamakta. Ulusal ekonomiye de katkısı çok yüksek. Sektörümüz Solar İstanbul ile tüm dünyada daha fazla tanınacak. Yeni yatırımcılarımızla yeni pazarlar kazanacak’’ dedi.

‘’TÜRK ÜRETİCİLER DÜNYADA YENİ PAZARLAR KAZANACAK’’ 

Solar İstanbul’de yeni güneş enerjisi teknolojileri, hibrit santral uygulamaları, elektrikli ulaşım, enerji depolama ve dijitalleşme süreçleri gibi önemli başlıkların da anlatılacağını ifade eden Asbaşkan Özdemir, amaçlarının güneş enerjisini çok daha fazla tabana yaymak olduğunu belirtti. Özdemir, ‘’Bir başka önem verdiğimiz konu da sektörümüze yeni yatırımcılar ve yeni pazarlar kazandırmak’’ şeklinde konuştu.

Solar İstanbul 2022’nin, sanayi kuruluşları, fabrikalar, tarım alanları gibi çok farklı alanlarda yeni talepler oluşturulmasını da hedeflediklerini dile getiren GENSED Asbaşkanı Özdemir, Solar İstanbul, sektörün tüm paydaşlarını içine alacak, dinamik, inovatif bakış açısına sahip, uluslararası gündemi de yakalayacağına inandıkları bir organizasyon olacağını belirtti.

Bilgi Notu:

  • 23-26 Mart tarihleri arasında Viaport Marina, Tuzla’da, Birleşik Fuar Yapım A.Ş (BİFAŞ) organizatörlüğünde ve GENSED, GÜNDER ve GÜYAD işbirliği ile gerçekleştirecek Solar İstanbul Fuarı’na; TC. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ve EPDK başta olmak üzere birçok önemli sektörel firma da destek veriyor.
  • Sadece güneş enerji sektörü değil, enerjiye ihtiyacı olan tüm sektörlerin de dikkatini çekecek olan Solar İstanbul 2022 Fuarına;  100’e yakın katılımcı, 12 uluslararası dernek katılacak. Üç farklı günde düzenlenecek konferanslardaki 21 oturuma ise 80’den fazla konuşmacı katılacak.  Fuarda ayrıca ünlü Teknoloji Yazarı-Gazeteci Serdar Kuzuloğlu da davetli-konuşmacı olacak.
  • ’Kamu, Özel Sektörü Konuşuyor’’ adlı özel bir oturumda enerji dönüşümü perspektifi çerçevesinde güneş enerjisi sektöründe kamu-özel sektör arasındaki efektif çalışmaların önemi ve yeni bakış açıları kamuoyu ve sektörle paylaşılacak. Solar İstanbul 2022’nin sponsor firmalarının başında; Göktekin Enerji, Kontek, Siemens, Smart Enerji yer alıyor.
  • Güneş enerjisi sektörünün hacmine ve ihracat ivmesine büyük katkı sağlayan Solar İstanbul Fuarı’nda, yurtiçi ziyaretçilerin yanı sıra; çeşitli ülkelerden gelecek profesyonel alıcı heyetleri ile Türk solar endüstrisi temsilcileri de buluşacak.
  • Fuarda güneş enerjisi menşeli son teknoloji ürünleri alıcıları ile bir araya gelecek. Güneş enerjisi sektöründe faaliyet gösteren ulusal ve uluslararası platformlar, dernekler ve medya mecraları ile güçlü bir iş birliği içinde olan Solar İstanbul 2022, bölgenin yerli ve yabancı alıcı ve üreticilerinin yeni çekim merkezi olarak dikkat çekiyor.
  • Solar İstanbul Fuarı’nda sektörle ilgili yüzlerce son teknoloji ve yenilikler içeren; solar enerji ve güç dönüşüm sistemleri, solar panel üreticileri, elektrikli araç şarj cihazları ve çözümleri, blockchain uygulamaları, e-mobilite, ups imalatçıları, kablo imalatçıları, operasyon ve bakım firmaları, inverter üreticileri, enerji yönetimi ve takibi, konstrüksiyon üreticileri, enerji depolama çözümleri,  enerji verimliliği, sektörel yazılımlar, anahtar teslim montaj hizmetleri, elektrikli araba-otobüs-tekne-drone, sigorta şirketleri, kesintisiz güç kaynağı üreticileri, off-grid uygulamalar, siber güvenlik sistemleri gibi yüzlerce kategoriden binlerce ürün Solar İstanbul ’de sergilenecek.
  • Fuara; 8 hedef ülkeden özel alıcı ve yatırımcı heyeti, Türkiye ile beraber 22 ülkeden 6 bin 500’ün üzerinde profesyonel ziyaretçi, Avrupa, Orta Doğu, BDT ve Körfez ülkelerinden profesyonel yatırımcılar ve alıcılar ağırlanacak. Özellikle Lübnan, Ürdün, Bahreyn, BAE, Fas, Azerbaycan, Özbekistan ülkelerinden enerji ve müteahhit dernekleri üyelerinden oluşan iş insanları ağırlanacak.
  • Türkiye’nin her yerinden bir çok sektördeki ziyaretçi ve yatırımcıyı bir araya getirecek Solar İstanbul’da; ayrıca kamu kurumlarından, belediyelerden, organize sanayi bölgelerinden,  mühendisler odalarından ve sektörel derneklerden de yöneticiler, son teknoloji güneş enerji sistemlerini yerinde görmek için ziyaretçi olacak.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.