DOLAR 32,4504 -0.15%
EURO 34,8290 -0.66%
ALTIN 2.441,260,23
BITCOIN %
İstanbul
16°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?

ABONE OL
Mart 11, 2024 20:02
Emtia Piyasasında Geçen Hafta Neler Yaşandı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Fed’in Faiz İndirimine Gideceği Beklentileri Emtia Piyasasını Olumlu Etkiledi

Fed’in faiz indirimine gideceği beklentilerinin güçlenmesi ve Çin’de açıklanan makroekonomik verilerin talebi arttırdığını göstermesi, emtia piyasasında sert yükselişlere neden oldu.

İstihdam Verileri ve Fed’in Politikaları Emtia Fiyatlarını Etkiledi

ABD’de tarım dışı istihdamın artması, işsizlik oranının yükselmesi ve ücret artışlarındaki yavaşlama, Fed’in faiz indirimlerine başlayabileceği ihtimalini destekledi. Bu durum, emtia fiyatları üzerinde etkili oldu.

Altın ve Diğer Emtia Fiyatlarındaki Değişimler

Altın, gümüş, paladyum ve platin gibi emtiaların fiyatlarında artışlar yaşandı. Altın rekor seviyelere ulaşırken, platin fiyatlarındaki yükselişte Dünya Platin Yatırım Konseyi’nin açıklamalarının etkili olduğu belirtildi.

Petrol ve Doğal Gazda Son Durum

Brent petrol fiyatları ABD’den gelen talep azalışı verileriyle gerilerken, doğal gaz fiyatları da hava sıcaklıklarının mevsim normalleri üzerinde seyretmesi ve arz fazlalığı nedeniyle düşüş yaşadı.

Bakır, Alüminyum, Nikel ve Çinko Fiyatlarındaki Değişimler

Bakır fiyatları artarken, alüminyum yatay seyretti. Çin’de bakır ve çinkoya olan talebin arttığına dair işaretler alınırken, nikel fiyatları da yükseliş gösterdi.

Tarım Emtialarında Yaşanan Değişimler

Buğday, pirinç ve mısır fiyatları düşerken, soya fasulyesi artış kaydetti. Kakao fiyatları tarihi zirveye ulaşırken, Rus buğdayının fiyatındaki düşüş ve Brezilya’dan soya fasulyesi ihracatındaki artış piyasalarda etkili oldu.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.