DOLAR 32,3895 -0.41%
EURO 34,7359 -0.15%
ALTIN 2.434,18-0,17
BITCOIN %
İstanbul
13°

KAPALI

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Dünya Borsaları Yükselişte: Teknoloji Şirketlerinin Performansı Etkili
  • Spor Tv Haber
  • Ekonomi
  • Dünya Borsaları Yükselişte: Teknoloji Şirketlerinin Performansı Etkili

Dünya Borsaları Yükselişte: Teknoloji Şirketlerinin Performansı Etkili

ABONE OL
Mart 1, 2024 20:02
Dünya Borsaları Yükselişte: Teknoloji Şirketlerinin Performansı Etkili
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Teknoloji Şirketlerinin Karları Dünya Borsalarında Rekorları Yeniledi

Önemli merkez bankalarının faiz indirimlerine ilişkin belirsizlikler devam ederken, yarı iletken çip ve yapay zeka alanında faaliyet gösteren teknoloji şirketlerinin beklentileri aşan finansal sonuçları dünya borsalarında zirveleri yeniledi. Nvidia gibi çip üreticilerinin beklentilerin üzerinde kar açıklaması, ABD, Avrupa ve Japonya pay piyasalarında yeni zirvelerin görülmesine neden oldu. BIST 100 endeksi de küresel ralliye eşlik ederek rekorunu tazeledi.

Borsalardaki Performans Değerlendirildi

Yıl başından bu yana gösterdiği güçlü performansla BIST 100 endeksi, dünya çapındaki önemli endeksleri geride bıraktı. ABD, Avrupa ve Japonya borsalarında tarihi yüksek seviyelerin görüldüğü bu dönemde, BIST 100 endeksi dolar bazında da önemli bir artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en fazla kazandıran ise yüzde 103,07 ile Bilişim sektörü oldu.

Yabancı Yatırımcıların İlgisi Artıyor

Yabancı yatırımcıların Türk varlıklarına olan ilgisinde artış yaşanırken, Türkiye’nin 5 yıllık CDS’indeki düşüş eğilimi devam ediyor. Yurt dışında yerleşik kişilerin net hisse senedi alımlarının yanı sıra, Merkezi Kayıt Kuruluşu verilerine göre yabancı yatırımcıların risk iştahı da yüksek seviyelerde seyrediyor.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

SON DAKİKA HABERLERİ

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.